Ιράν: Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν στα πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα γυναικών διαδηλωτών – Τι αναφέρουν οι γιατροί στις μαρτυρίες τους

14:42 9/12/2022 - Πηγή: iPop

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στοχοποιούν γυναίκες σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, πυροβολώντας τα πρόσωπα, το στήθος και τα γεννητικά τους όργανα, ανέφερε ο Guardian επικαλούμενος γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι 2 πιο δυνατές εικόνες της ημέρας μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να ασχοληθούμε παραπάνω μ’ όσα συμβαίνουν στο Ιράν

Ιράν – Πυροβολισμοί σε διαδηλώτριες

Γιατροί και νοσοκόμες – που περιθάλπουν τους διαδηλωτές

κρυφά για να αποφύγουν τη σύλληψη – είπαν ότι εντόπισαν για πρώτη φορά την πρακτική αφού παρατήρησαν ότι οι γυναίκες συχνά έφταναν με διαφορετικά τραύματα απ’ ό,τι οι άνδρες, ανέφερε η έκθεση. Οι άνδρες είχαν συνήθως σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στα πόδια, τους γλουτούς και τις πλάτες τους, πρόσθεσε.

Οι πυροβολισμοί στα μάτια γυναικών, ανδρών και παιδιών ήταν ιδιαίτερα συχνοί, ανέφερε η έκθεση.

«Περιέθαλψα μια γυναίκα στα 20 της, η οποία πυροβολήθηκε στα γεννητικά της όργανα από δύο σφαιρίδια. Δέκα άλλα σφαιρίδια είχαν σφηνωθεί στο εσωτερικό του μηρού της. Αυτά τα 10 σφαιρίδια αφαιρέθηκαν εύκολα, αλλά αυτά τα δύο σφαιρίδια ήταν μια πρόκληση, επειδή ήταν σφηνωμένα ανάμεσα στην ουρήθρα και το κολπικό άνοιγμα», είπε ένας γιατρός στον Guardian.

twitter/@Malihpishih

«Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος κολπικής λοίμωξης, οπότε της ζήτησα να πάει σε έναν έμπιστο γυναικολόγο. Εκείνη μου είπε ότι καθώς διαμαρτυρόταν μια ομάδα περίπου 10 αντρών ασφαλείας την πυροβόλησε στα γεννητικά όργανα και τους μηρούς της», πρόσθεσε ο γιατρός.

Το Ιράν προχώρησε στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή- Το ιρανικό καθεστώς δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σ’ αυτούς που θεωρεί εχθρούς

Μερικοί επαγγελματίες γιατροί κατηγόρησαν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι αγνόησαν τις πρακτικές ελέγχου, όπως το να πυροβολούν στα πόδια και να αποφεύγουν την καταστροφή ζωτικών οργάνων.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Ιράν μετά το θάνατο μιας 22χρονης γυναίκας, της Mahsa Amini, τον Σεπτέμβριο, που πυροδότησε την πιο τολμηρή πρόκληση για τη σκληροπυρηνική κυβέρνηση της χώρας.

Η Mahsa Amini συνελήφθη επειδή δε φορούσε σωστά τη μαντίλα της και στη συνέχεια φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία ηθικής του Ιράν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ιράν: Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν στα πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα γυναικών διαδηλωτών – Τι αναφέρουν οι γιατροί στις μαρτυρίες τους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιράν,iran