«Εφημερεύει» η Βαρβάκειος, είδος πολυτελείας ο ταραμάς

14:24 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Στη Βαρβάκειο σπεύδουν οι καταναλωτές προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα θαλασσινά για το Σαρακοστιανό τραπέζι η οποία θα λειτουργεί συνεχόμενα , έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Οι τιμές του ταραμά κυμαίνονται φέτος από 5,5 έως και 6,4 ευρώ το κιλό αυξημένες κατά 8,2% ενώ της λαγάνας από 2,7 έως και 3 ευρώ και είναι ακριβότερη κατά 1,8% σε σχέση με πέρυσι.

Καθαρά Δευτέρα οι φούρνοι

θα είναι ανοικτοί και οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας οι καταναλωτές θα δαπανήσουν 77,9 ευρώ για να αγοράσουν τα παραδοσιακά νηστήσιμα είδη ενώ πέρυσι είχαν πληρώσει 79,8 ευρώ.

Ελάχιστα μειωμένες είναι εφέτος οι τιμές στα κατεψυγμένα θαλασσινά ενώ υπάρχουν αυξομειώσεις στα υπόλοιπα που συνοδεύουν το σαρακοστιανό τραπέζι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα φρέσκα καλαμάρια πωλούνται από 8 έως 18 ευρώ το κιλό όπως και πέρυσι. Το φρέσκο χταπόδι κοστίζει από 9,8 έως και 13,8 ευρώ το κιλό και το κατεψυγμένο από 5 έως και 10 ευρώ το κιλό, 6,3% φθηνότερα από πέρσι. Οι τιμές για τα μύδια κυμαίνονται από 2,8 έως και 3 ευρώ το κιλό όπως και πέρσι ενώ οι κατεψυγμένες γαρίδες από 8 έως και 20 ευρώ το κιλό, 3,4% χαμηλότερα από πέρσι.

Σημειώνεται ότι ο καιρός θα είναι την Καθαρά Δευτέρα άστατος έως το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

The post «Εφημερεύει» η Βαρβάκειος, είδος πολυτελείας ο ταραμάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα