Τι σχέση έχει ο Joker με το ISIS; Ο Obama εξηγεί…

11:40 13/3/2016 - Πηγή: iPop

Τι σχέση έχει ο Joker με το ISIS; Απλό, ο αμερικανος Πρόεδρος Barack Obama σε πρόσφατη συνέντευξη του έκανε μία σύγκριση του ISIS με τον κακό του Batman, τον Joker.

Οι σύμβουλοι του Αμερικανου Προέδρου λένε πως ο Obama χρησιμοποίησε

σαν παράδειγμα για να εξηγήσει γιατί η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ISIS με βάση την ταινία του Batman «The Dark Knight». Στο παράδειγμα του το Ισλαμικό Κράτος ήταν ο Heath Ledger ως ο ‘Joker’.

«Υπάρχει μια σκηνή στην αρχή της ταινίας στην οποία συναντώνται οι ηγέτες όλων των συμμοριών της Gotham» αναφέρει το περιοδικό The Atlantic υποστηρίζοντας πως αυτό είπε ο πρόεδρος στους συμβούλους του καισυμπλήρωσε: «Αυτοί είναι οι άνδρες που είχαν χωρίσει την πόλη. Ήταν κακοποιοί, αλλά υπήρχε ένα είδος τάξης. Ο καθένας είχε τον χώρο του. Και μετά ήρθε ο Joker στο προσκήνιο και έβαλε φωτιά στην πόλη. Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο Joker. Έχει την δυνατότητα να βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή. Γι αυτό και πρέπει να το πολεμήσουμε».

Να σημειωθεί πως αυτή δνε είναι η πρώτη φορά που ο Obama χρησιμοποιεί δημιουργικό λόγο για να περιγράψει το ISIS. Η προηγούμενη αναφορά του -σύμφωνα με το New Yorker- έκανε λόγο στους εξεγερμένους ως «ομάδα JV»: «Η αναλογία που χρησιμοποιούμε εδώ γύρω μερικές φορές, και νομίζω ότι είναι ακριβείς, είναι αν μια ομάδα jayvee βάλει τις στολές των Lakers δεν τους κάνει αυτόματα σε Λέικερς στολές που δεν τους κάνει Kobe Bryant».

The post Τι σχέση έχει ο Joker με το ISIS; Ο Obama εξηγεί… appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
the joker
Τυχαία Θέματα