Ε.Ε.: Απόρριψη σκληρού Brexit από Βρετανούς- Η Μerkel έτοιμη για «διαζύγιο»

14:35 10/6/2017 - Πηγή: iPop

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, εξέφρασε την άποψη του ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι οι πολίτες της χώρας δεν επιθυμούν ένα «σκληρό» Brexit.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Corriere Della Sera, είπε πως «τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βρετανία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η ιδέα ενός «σκληρού» Brexit έχει απορριφθεί. Το Λονδίνο έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μια

πλήρης διακοπή των σχέσεών του με την Ευρώπη δεν είναι θετικός παράγοντας».

«Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Βρετανία επιδεικνύοντας σταθερότητα και αποφασιστικότητα… Οι Βρετανοί ήταν ανέκαθεν εταίροι μας στα σημαντικότερα ζητήματα: την τρομοκρατία, τη μετανάστευση και τη συνεργασία στον τομέα παραγωγής», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επισήμανε επίσης ότι μια «σταθερή κυβέρνηση» στη Βρετανία, θα υπάρξει έπειτα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο», κάτι που έχει οριστεί για τις 19 Ιουνίου.

Η Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει πιστή στις διαπραγματεύσεις της για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία σημείωσε επίσης ότι η ίδια επιθυμεί να ξεκινήσουν γρήγορα οι εργασίες για τις συνομιλίες σχετικά με το Brexit.

Να υπενθυμίσουμε πως κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βρετανία.

Διαβάστε περισσότερα:

Βρετανικές βουλευτικές εκλογές: Τα τελικά αποτελέσματα

The post Ε.Ε.: Απόρριψη σκληρού Brexit από Βρετανούς- Η Μerkel έτοιμη για «διαζύγιο» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα