Έχει γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς το ασφαλιστικό (;)- Πληροφορίες για έναρξη αξιολόγησης 18 Γενάρη

21:27 8/1/2016 - Πηγή: iPop

Την είδηση ότι έχει γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ευρωπαϊκή πηγή, ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο για έναρξη της αξιολόγησης στις 18 Γενάρη.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωσε, μιλώντας στο Reuters, ότι «η πρώτη φάση της αξιολόγησης αναμένεται να αρχίσει την εβδομάδα που ξεκινά στις 18 Ιανουαρίου. Ίσως και λίγο αργότερα».

Και η Κομισιόν έχει εκφράσει την άποψη

ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η αξιολόγηση, χωρίς όμως να έχει δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή, το Reuters τονίζει ότι ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν πως σε γενικές γραμμές οι προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έχουν γίνει αποδεκτές, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα φέρουν το επιθυμητό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την ευρύτερη αρχιτεκτονική της μεταρρύθμισης. Θα φέρει, όμως, αποτελέσματα; Θα πρέπει να έχουμε περισσότερα στοιχεία και τεχνικά δεδομένα από την Αθήνα, προκειμένου να μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα», φέρεται να λέει αξιωματούχος στο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Να σημειώσουμε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του την Πέμπτη είπε πως «ας είμαστε ρεαλιστές, η αξιολόγηση θα χρειαστεί μήνες, όχι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί».

Photo: SOOC

The post Έχει γίνει αποδεκτό από τους Θεσμούς το ασφαλιστικό (;)- Πληροφορίες για έναρξη αξιολόγησης 18 Γενάρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα