Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια Πρωθυπουργός ο Τσίπρας- Η πρώτη του ομιλία και όσα λέει σήμερα (Video)

10:36 25/1/2017 - Πηγή: iPop

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 25 Ιανουαρίου, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας στο πλάι του τους ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια που ο Αλέξης Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Τι έλεγε, όμως, τότε στο συγκεντρωμένο πλήθος που πανηγύριζε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2015 και τι λέει σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση των δύο χρόνων που βρίσκεται στην εξουσία;

Ποια ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου 2015;

ΣΥΡΙΖΑ 36,34% (149 έδρες), Ν.Δ 27,81% (76 έδρες), Χρυσή Αυγή 6,28% (17 έδρες), Το Ποτάμι 6,05% (17 έδρες), ΚΚΕ 5,47% (15 έδρες), ΑΝΕΛ 4,75% (13 έδρες) και ΠΑΣΟΚ 4,68% (13 έδρες).

Μιλώντας για πρώτη φορά στον λαό ως νικητής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει:

Σήμερα ο λαός έγραψε ιστορία, η ελπίδα έγραψε ιστορία. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε σήμερα καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, τον αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης

Για την επόμενη ημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει πως «η ετυμηγορία του λαού ακυρώνει τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής, καθιστά την τρόικα παρελθόν», προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει σκληρή δουλειά. «Θα σχηματίσουμε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας».

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, εντός κι εκτός της χώρας.

Με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των λαών της ΕΕ, η νέα Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί δίκαιη και αμοιβαία επωφελή λύση. Η Ελλάδα θα προσέλθει με το εθνικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων, χωρίς νέα ελλείμματα αλλά και χωρίς εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα. Ούτε ρήξη ούτε υποταγή

Όσον αφορά, τέλος, την προτεραιότητα της τότε νέας Κυβέρνησης, ο Α. Τσίπρας έθετε ως κύριο μέλημα το να αποκτήσουν η χώρα και ο λαός «την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το μήνυμα αυτής της νίκης του λαού. Ξανακερδίσαμε την ελπίδα, το χαμόγελο, την αισιοδοξία, και τη χαμένη αξιοπρέπεια του λαού μας».

Τι λέει σήμερα ο Πρωθυπουργός;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή τα 2 χρόνια απ’ την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι η Κυβέρνηση δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της Δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, αυτό δεν επιτρέπεται ούτε καν να το ζητάει κανείς. Και αυτό δεν είναι θέμα μιας Κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας

Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα στο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν φοβάται ούτε τις εκλογές, αλλά ούτε και την κρίση του λαού.

«Μας έδωσε την εντολή ο λαός»

«Αναλάβαμε την ευθύνη της διαχείρισης της κρίσης στη πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας», επισημαίνει ο Πρωθυπουργός αναφέροντας ότι δυο φορές ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει «το «φίδι από τη τρύπα» με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την ελληνική κοινωνία. Δε πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στις άγριες διαθέσεις των προθύμων».

Ο Πρωθυπουργός μιλάει για «άθλο» αναφερόμενος στα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος παραμένει η έξοδος της Ελλάδας απ’ την κρίση.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο Α. Τσίπρας τονίζει: «Όταν αποφάσιζα το δημοψήφισμα ήξερα πολύ καλά τι με περιμένει σε περίπτωση ήττας. Το σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε και χρεοκόπησε τη χώρα θα έπαιρνε την εκδίκησή του με μανία και μίσος».

Κι ένα σύντομο σχόλιο

Έχει κάνει «κωλοτούμπες» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός; Φυσικά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ενώ ψήφισαν για δύο συνεχόμενες φορές τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χάσει πλέον την πίστη τους στο κόμμα και στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, δυστυχώς η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που όλα τα κόμματα που βρίσκονται ψηλά στις δημοσκοπήσεις έχουν απογοητεύσει όχι μια αλλά περισσότερες φορές τον λαό και οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι – δικαιολογημένα- διχασμένοι.

The post Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια Πρωθυπουργός ο Τσίπρας- Η πρώτη του ομιλία και όσα λέει σήμερα (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα