Δραγασάκης: Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων

20:32 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων μας, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και τόνισε ότι μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι και με 50-60.000 πρόσφυγες τους οποίους θα πρέπει να διαχειριστούμε.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο

από τη ζώνη του Σένγκεν» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα. Υποστήριξε μάλιστα, ότι υπάρχει η πιθανότητα η χώρα να χρειαστεί να αντιμετωπίσει 50-60.000 πρόσφυγες στα βόρεια σύνορα.

Να θυμίσουμε πως και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, νωρίτερα την Τετάρτη προχώρησε στην παραδοχή πως η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για το σενάριο του κλεισίματος των συνόρων.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» είπε εξηγώντας την αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν οι υποδομές.

Στις δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξήγησε πως καίριο ρόλο στην αποφυγή των ακραίων σεναρίων παίζει η στάση που θα κρατήσει η Τουρκία και το αν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Αναφορά έκανε, όμως, και στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στην ενδεχόμενη κάθοδο των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. “Ζούμε σε μια εποχή διλημμάτων και σκληρών επιλογών” είπε και πρόσθεσε: «Είναι παράδοξο να κλείνουμε εμείς οι ίδιοι τα σύνορά μας, όταν υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας τα κλείσουν».

Επιπλέον, ο Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε από τους αγρότες να κάτσουν στο τραπέζι και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος χωρίς να τραβούν τις καταστάσεις στα άκρα.

«Πολλά χρόνια οι αγρότες διαδηλώνουν με αίτημα να τους δεχτεί ο πρωθυπουργός. Σήμερα η κυβέρνηση τους έχει καλέσει σε διάλογο»

The post Δραγασάκης: Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα