Ιερώνυμος: «Άνθραξ» η περιουσία της Εκκλησίας

20:31 10/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Τι σημαίνει να έχεις στα χαρτιά το οικόπεδο μπροστά από τον Ευαγγελισμό, 12 στρέμματα επί της Βασ. Σοφίας, αλλά να μην μπορείς να κόψεις ούτε ένα κλαράκι εκεί; Τέτοια οικόπεδα έχουμε πολλά στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις, που φαντάζουν μεγάλης αξίας, αλλά είναι δεσμευμένα με τόσους νόμους και τέτοιες υποχρεώσεις που είμαστε ακίνητοι».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ισχυριζόμενος ότι η Εκκλησία

στην πραγματικότητα δεν έχει περιουσία.

«Αυτή η ρημάδα η μισθοδοσία που δημιουργεί τόσα θέματα δεν είναι χάρες, υπάρχει νόμος του 1834 που έρχεται το κράτος και λέει δεν έχουμε λεφτά, παίρνει την περιουσία και κάνει νόμο που λέει ότι εσαεί θα πληρώνονται οι παπάδες από το ταμείο του κράτους και τα σχολεία που ετοιμάζουν κληρικούς. Η εκκλησία βοηθά κάθε μέρα 53 χιλιάδες ανθρώπους. Βρείτε μου έναν οργανισμό στην Ελλάδα που βοηθά κάθε μέρα τόσους ανθρώπους», προσθέτει, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Αναφορικά με το ζήτημα της ανέγερσης τζαμιού σημειώνει:

«Η Εκκλησία το έχει μελετήσει το θέμα. Επί του προκατόχου μου Μακαριστού Χριστόδουλου είχε ληφθεί και απόφαση να γίνει το τζαμί. Μάλιστα η Εκκλησία έδωσε και μια μεγάλη έκταση στο Σκαραμαγκά για να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι στις ανάγκες τους. Κι εγώ όταν είχα ερωτηθεί στην αρχή, είχα πει να προχωρήσουμε.

Τώρα όμως μετά απ όλα αυτά που ζούμε και γίνονται οφείλω να πω ότι επιφυλάσσομαι. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Διότι σας θέτω για παράδειγμα ένα ερώτημα: σε ποιους θα κάνουμε τζαμί; Στους Σουνίτες ή στους Σιίτες που σφάζονται μεταξύ τους; Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Προσευχή ή θα γίνουν τα τζαμιά σχολεία Τζιχαντισμού και φονταμενταλισμού; Και ποιος θα τα ελέγξει αυτά τα πράγματα;»

Τάσσεται υπέρ της καύσης των νεκρών, σημειώνοντας πως – αν και ο ίδιος διαφωνεί, αποτελεί προσωπική απόφαση του καθενός.

Για το σύμφωνο συμβίωσης αναφέρει πως ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να ζήσει όπως επιθυμεί, διαφωνεί κάθετα ωστόσο με την υιοθεσία παιδιών.

Ωστόσο καταδικάζει τα κηρύγματα μίσους ιερωμένων κατά των ομοφυλόφιλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα