Δοκίμασε το φαγόπυρο έτσι και θα θες να το τρως συνέχεια!

13:53 11/6/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να το έχεις ακούσει με διαφορετικές ονομασίες: Φαγόπυρο, τριγωνόσπορος ή απλά μαυροσίταρο. Καλλιεργείται για τους σπόρους του που ομοιάζουν με των σιτηρών, αλλά δεν έχει σχέση με το σιτάρι. Συγγενεύει με το λάπαθο και το ραβέντι και είναι πολύ θρεπτικό.

Έχει εξαιρετική θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (14%), σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά.

Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πολλές βιταμίνες -κυρίως του συμπλέγματος Β– ενώ είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Ε αλλά και Κ. Περιέχει επίσης φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα όπως, ασβέστιο,

σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.

Για όλους αυτούς τους λόγους σου λέμε να φας φαγόπυρο και να αντικαταστήσεις άλλα πηγές υδατανθράκων, όπως για παράδειγμα τα λευκά ζυμαρικά, με αυτό!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή με το φαγόπυρο;1 κούπα φαγόπυρο2 κούπες νερό1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες6-7 ντοματίνια κομμένα στη μέσηΕλιές σε φέτεςΦέτα τυρί ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της επιλογής μαςΕλαιόλαδοΒαλσάμικοΑλατοπίπεροΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή με το φαγόπυρο;Ξεκινάμε βράζοντας το φαγόπυρο.Βάζουμε στην κατσαρόλα το φαγόπυρο και το νερό (αναλογία 1 προς 2) και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, με κλειστό καπάκι, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Προσοχή όμως μην κολλήσει! Το ανακατεύουμε εάν χρειαστεί και το παρακολουθούμε.Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μια σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, τα ντοματίνια, την πιπεριά, την φέτα και τη ρίγανη κι απολαμβάνουμε!

Μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά της επιλογής σου, όπως αγγούρι ή κάποιο άλλο λαχανικό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Το πιο θρεπτικό bowl με φαγόπυρο για ενέργεια στο πι και φι!

Το άρθρο Δοκίμασε το φαγόπυρο έτσι και θα θες να το τρως συνέχεια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα