ΔΝΤ: Η ώρα των αποφάσεων και η «μάχη» για το χρέος

21:39 20/7/2017 - Πηγή: iPop

Η ώρα των αποφάσεων για το ΔΝΤ έχει έρθει μιας και το Εκτελεστικό Συμβούλιο καλείται να πει το «ναι» για την «κατ’ αρχήν έγκριση» της νέας δανειακής σύμβασης ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αγωνία για την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τη «μάχη» με τους Ευρωπαίους για τήρηση των δεσμεύσεων για ελάφρυνση.

Οι Ευρωπαίοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε

έξοδο στις αγορές, με τον Mario Draghi να στέλνει νωρίτερα μήνυμα προς την Αθήνα πως είναι στο χέρι της η απόφαση για την επιστροφή στις αγορές.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι εκτιμούν πως η έξοδος στις αγορές θα δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι ασφαλείας» για μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Όμως, το ΔΝΤ θεωρεί ότι αυτό το «μαξιλάρι ασφαλείας» θα δώσει το έναυσμα στους Ευρωπαίους να μην τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και στην Αθήνα να μην προχωρήσει σ’ όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος της τροποποίησης του κειμένου συμφωνίας με την Ελλάδα για το πλαφόν του χρέους. Νωρίτερα, ο κ. Murray, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, άφησε να εννοηθεί πως η ρύθμιση για το χρέος και οι μεταρρυθμίσεις είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές.

Ο ίδιος σημείωσε πως όλα τα προγράμματα του ΔΝΤ εμπεριέχουν «οροφή» για το χρέος και προβλέψεις για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διαχείρισή του.

Για τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο κ. Murray γνωστοποίησε πως θα λάβει χώρα «μετά το γεύμα», συμπληρώνοντας ο χρόνος λήξης της συνεδρίασης δεν είναι γνωστός, αλλά θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τα σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι όροι του ΔΝΤ για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

The post ΔΝΤ: Η ώρα των αποφάσεων και η «μάχη» για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα