Διπλωματικός πυρετός για τη Συρία, απτόητη η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

21:59 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι Τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς στη Συρία, όπου υπάρχουν θύλακες Κούρδων μαχητών, ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας στη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει στο Κουρδικό Κόμμα να διεξάγει επιθετικές ενέργειες.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με ικανοποιητικό τρόπο και θα συνεχίσουν να το κάνουν, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι της

Κυριακής ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς στα Συριακά εδάφη, ενώ στο θέμα ενεπλάκησαν και οι Ηνωμένες πολιτείες ζητώντας από την Άγκυρα να σταματήσει το σφυροκόπημα.

Για το θέμα συνομίλησαν μάλιστα τηλεφωνικά ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του ενώ ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποίησε πως μία χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν ολοκληρωτικό, μακρόχρονο πόλεμο.

Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί στα Συριακά εδάφη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29 Κούρδους μαχητές αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής μας χώρας, η οποία πλέον τραβάει επικίνδυνα το σχοινί κλείνοντας πεισματικά τα αυτιά της στις προτροπές ξένων ηγετών.

The post Διπλωματικός πυρετός για τη Συρία, απτόητη η Τουρκία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα