Δήμος Βόλβης: Προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων σε σχολείο

17:31 10/10/2016 - Πηγή: iPop

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα σχετικά με την φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας. Στο δημοτικό σχολείο Προφήτης του Δήμου Βόλβης ομάδα κατοίκων του χωριού προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων στο σχολείο.

30 γονείς παιδιών συγκεντρώθηκαν έξω απ’ την είσοδο αντιδρώντας στην φοίτηση των 41 προσφυγόπουλων.

Η δικαιολογία τους; Ότι υπάρχει ελλιπής ενημέρωση από μεριάς της Πολιτείας για την έλευση των παιδιών αλλά και για το κατά πόσον είναι εμβολιασμένα.

Μάλιστα

στην είσοδο του σχολείο έβαλαν δύο ελληνικές σημαίες και λουκέτο!

Όταν έφθασε στο σημείο ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επικράτησε ένταση, με το πλήθος να του ζητά εξηγήσεις.

Όταν άνοιξε εν τέλει η πλαϊνή πόρτα προκειμένου να μπουν τα προσφυγόπουλα κατά τις 15:00 φυσικά οι υπεύθυνοι εξέλαβαν τις αποδοκιμασίες του πλήθους.

Τα παιδιά τελικά εισήλθαν και ξεκίνησαν κανονικά το μάθημά τους, ενώ οι «γονείς» βρίσκονται ακόμα έξω απ’ το κτίριο αντιδρώντας.

Θυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών, γονείς στη Μυτιλήνη έβαλαν επίσης λουκέτο σε σχολείο προκειμένου να μην φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Η καλύτερη απάντηση έρχεται απ’ τους μαθητές

Μπορεί οι παραπάνω αντιδράσεις μόνο απογοήτευση να προκαλούν, ωστόσο, υπάρχουν και τα παιδιά που δίνουν την καλύτερη απάντηση στους παραπάνω «γονείς», ανοίγοντας την αγκαλιά τους στα προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα, τα οποία για πρώτη μέρα τα μαθήματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οδήγησε τα συνολικά 23 προσφυγόπουλα στις τάξεις τους΄, έχοντας μαζί του διάφορα αρτοσκευάσματα. «Στεναχωριέμαι με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία, οι οποίες βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν βάση, αφού όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα».

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ανάλογα και ήδη έχουν έρθει και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης:

Απ’ τα βομβαρδισμένα σπίτια στα σχολικά θρανία- Τα προσφυγόπουλα πάνε σχολείο

Photo: INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

The post Δήμος Βόλβης: Προσπάθησαν να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων σε σχολείο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα