Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Νέο κάλεσμα Κατρούγκαλου σε διάλογο

20:56 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Τεταμένο είναι το κλίμα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις να συνεχίζονται κανονικά, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων να εκδίδει ανακοίνωση λέγοντας πως «η προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν θα πιάσει», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα γραφεία του κόμματος στο Μεσολόγγι. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάνει νέο κάλεσμα για διάλογο.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος προχώρησε το βράδυ

της Τετάρτης στις εξής δηλώσεις:

Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας. Η Κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα όπου υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εργασίας είπε πως τα σενάρια που θέλουν το υπουργείο να εξετάζει την αυτονομία του Ταμείου των επιστημόνων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων καταγγέλλει πως «Οι προτάσεις της Κυβέρνησης δείχνουν πως έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας τονίζει αναφερόμενος στα επεισόδια, πως «τέτοιου είδους ενέργειες προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα συνεννόησης και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις ορισμένων κύκλων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών. Οι αγρότες πρέπει να απομονώσουν αυτές τις μειοψηφικές ομάδες».

Θυμίζουμε πως νωρίτερα οργισμένοι αγρότες από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου πήγαν στο Μεσολόγγι και ξήλωσαν την πινακίδα που ήταν κρεμασμένη στο μπαλκόνι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ τα μπλόκα των αγροτών σ’ όλη την Ελλάδα και τους δρόμους που είναι αυτή την ώρα αποκλεισμένοι.

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων:

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς στην Κυβέρνηση, κάθε είδους συνεταίρους της και γνωστά παπαγαλάκια ότι η κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν θα πιάσει.

Τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Οι προτάσεις της Κυβέρνησης δείχνουν πως έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

Ενημερώνουμε τους “προθύμους”, “λαγούς” κλπ, που συνωστίζονται στους “διαδρόμους του Μαξίμου” για διαλόγους απατή, ότι οι “παραχωρήσεις” της Κυβέρνησης οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες που τα συμφέροντα τους μαζί με την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Τέτοιες “συμφωνίες” σας τις χαρίζουμε.

Το τελευταίο διάστημε βλέπουμε διάφορες διαροές της Κυβέρνησης:

1. «Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την υγεία».

2. «Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, (δηλαδή τις διαρροές της κυβέρνησης), δημιουργούνται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για την κύρια σύνταξη, στο 12%, 14% ή 20% του «καθαρού φορολογητέου εισοδήματος» από την αγροτική δραστηριότητα. Έτσι όσοι διαλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 12% του εισοδήματός, θα δικαιούνται τα 12/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 230 ευρώ, ενώ θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στο ανταποδοτικό τμήμα. Όσοι πληρώνουν εισφορές στο 14% του εισοδήματός τους, θα παίρνουν 14/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 268 ευρώ συν το ανταποδοτικό κομμάτι από τις εισφορές τους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα γίνει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από το 2017».

3. «Βασικό ρολό για όποια “ευνοϊκότερη” ρύθμιση θα έχει ο ορισμός “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης”»

4. «Ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του ως ασφαλιστικός φορέας, για ένα μεταβατικό διάστημα που θα είναι όμως μέσα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). μέχρι την κατάργησή του. Όμως αυτόνομος ή όχι ο ΟΓΑ, η αύξηση των εισφορών και η μείωση των συντάξεων είναι δεδομένη».

5. «Θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών (παλιών και νέων) με τις επιδοτήσεις. Δηλαδή θα κρατούνται οι ασφαλιστικές οφειλές και θα παίρνουμε το υπόλοιπο από τις ενισχύσεις όπως πρότεινε και ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης».

Οι προτάσεις αυτές δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το πλαισιο αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας:

«Σήμερα 17/2/2016 γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Ολιγομελής ομάδα αγροτών από το μπλόκο του Κεφαλοβρύσου επιχείρησε να επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Όταν διαπίστωσαν ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κλειστά, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής δεοντολογίας και στοιχειώδους λειτουργίας κράτους δικαίου, προέβησαν σε βανδαλισμούς και υλικές φθορές.

Την στιγμή κατά την οποία έχει ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των αγροτών για την εξεύρεση λύσεων στα αιτήματά τους, τέτοιου είδους ενέργειες προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα συνεννόησης και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις ορισμένων κύκλων απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών.

Οι αγρότες πρέπει να απομονώσουν αυτές τις μειοψηφικές ομάδες.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες, τα πολιτικά κόμματα, οι επαγγελματικοί και παραγωγικοί φορείς του νομού μας, καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών- Νέο κάλεσμα Κατρούγκαλου σε διάλογο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα