Δίκης Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίστηκε και πέμπτος δράστης

14:09 7/10/2016 - Πηγή: iPop

Στην αναγνώριση και πέμπτου δράστη της επίθεσης εναντίον Αιγυπτίων στο Πέραμα το 2012 προχώρησε την Παρασκευή ο Αιγύπτιος αλιεργάτης. Με την αναγνώριση και του πέμπτου κατηγορούμενου απ’ τον μάρτυρα Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, ολοκληρώθηκε η αναγνώριση των δραστών.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε συγκεκριμένα την Παρασκευή και τον πέμπτο κατηγορούμενο, ο οποίος κατά την προηγούμενη συνεδρίαση απουσίαζε. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Αιγύπτιος είχε αναγνωρίσει τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενους χωρίς καμία επιφύλαξη.

Ο Χαμάντ είπε βλέποντας τον πέμπτο κατηγορούμενο: «Είναι ο μοναδικός

που ήταν πιο γεμάτος, είχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα… κρατούσε ένα ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους άλλους».

Ο ίδιος έδειξε τον Αναστάσιο Πανταζή, ως τον δράστη που «φώναζε» όταν η ομάδα των δραστών βρέθηκε έξω από το σπίτι των ψαράδων. Σημειώνεται πως ο Χαμάντ προσδιόρισε για ορισμένους απ’ τους κατηγορούμενους τα σημεία όπου τους είδε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα πάντως οι δράστες ήταν περισσότεροι. «Ήταν κι άλλοι που δεν τους βλέπω εδώ».

Έντονη ήταν η αντίδραση της υπεράσπισης, η οποία μίλησε για «μη ορθή διαδικασία αναγνώρισης». Ορισμένοι συνήγοροι μάλιστα έκαναν λόγο για «ευθεία προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μόνοι τους στο εδώλιο αλλά αναμεμειγμένοι, είτε με άλλους κατηγορούμενους είτε με αστυνομικούς».

Η Πρόεδρος αλλά και η Εισαγγελέας επανέλαβαν την άποψη ότι έχει απορριφθεί το αίτημα για παρουσία κι άλλων προσώπων στο εδώλιο.

«Μετά την επίθεση υπήρξε προσπάθεια από κάποιον να λυθεί ό,τι έγινε;», ερωτήθηκε απ’ την Πρόεδρο ο Χαμάντ, ο οποίος απάντησε: «Ένας πήγε στον Άχμεντ και του ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες».

Πρόεδρος: Ένας από τους δέκα, ή άσχετος;

Μάρτυρας: Νομίζω ένας από αυτούς…

Πρόεδρος: Πώς το νομίζετε;

Μάρτυρας: Μου είπε ο αδελφός μου ότι του ζήτησε συγγνώμη, ότι έχει παιδιά, να τον συγχωρέσουμε…

Photo: Nikos Libertas/SOOC

The post Δίκης Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίστηκε και πέμπτος δράστης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα