Δίκη Γιακουμάκη: Κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ και η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής- Ποιον «έκαψαν»;

15:02 31/10/2016 - Πηγή: iPop

Στα Ιωάννινα συνεχίστηκε την Δευτέρα η δίκη Γιακουμάκη με τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του ΕΛΓΟ και της γραμματέα στης σχολής.

Κατά την εξέταση του ως μάρτυρας ο Σέρκο Χαρουτουνιάν αναφέρθηκε αναλυτικά για τα γεγονότα τα οποία αντιμετώπισε τονίζοντας πως τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή πήγε στην Γαλακτοκομική Σχολή, μίλησε με τον διευθυντή έτσι ώστε να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τον άτυχο 20χρονο, ενώ την επόμενη, όπως είπε, έστειλε στη Σχολή

και τον δικηγόρο της ΕΛΓΟ κ. Αθανασοπουλο.

Συγκεκριμένα, στις 16 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο φέρεται να αποφάσισε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης με τα ερωτήματα αν υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, αν το γνώριζαν ο διευθυντής και οι καθηγητές και τι μέτρα πήραν.

Ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου του 2015, εκδόθηκε το σχετικό πόρισμα το οποίο το διοικητικό συμβούλιο προώθησε στον εισαγγελέα και στον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας. Επίσης, βέβαια, ακολούθησε η απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικης Σχολής και ζητήθηκε από το συμβούλιο των καθηγητών να συνεδριάσει έτσι ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους μαθητές εάν και εφόσον αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Ο κ. Χαρουτουνιάν την Δευτέρα είπε εστιάζοντας στο πρόσωπο του πρώην διοικητή «κάτι δεν πήγαινε καλά και στο βιβλίο συμβάντων της σχολής υπήρχαν τιμωρίες. Θεωρώ ότι υποτίμησε την κατάσταση. Για μένα ήταν ο καλύτερος που είχαμε».

Και διευκρινίστηκε πως «κακώς η διοικητική εξέταση μεταδόθηκε στον Τύπο ως ένορκη και ότι Ανδρέας Αθανασόπουλος αρχικά εστάλη ως δικηγόρος υπεράσπισης της διοίκησης της Σχολής».

Στην κατάθεση της η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βικτωρία Παντίου, ανέφερε, πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πειθαρχικού συμβουλίου απάντησε σε τηλεφώνημα που δέχθηκε, όπως είπε, από τη γραμματεία της Βουλής, που ζητούσαν τον τότε διευθυντή, ο οποίος μίλησε από το τηλέφωνο του γραφείου του.

Πριν το τηλεφώνημα σημειώνεται, πως ο τότε διευθυντής είχε εισηγηθεί στο πειθαρχικό πενθήμερη αποβολή από την εστία για τους τρεις σπουδαστές, ενώ είχε διατυπωθεί και η εισήγηση άλλου καθηγητή ο οποίος επεσήμανε ότι οι δυο από τους τρεις ήταν ανήλικοι.

«Μετά το τηλεφώνημα από τη Βουλή ο διευθυντής επέστρεψε ενοχλημένος και κατέθεσε ότι η μεταβολή της ποινής σε τρεις μέρες αποβολή από τα μαθήματα έγινε λόγω του γεγονότος ότι οι δυο από τους τρεις σπουδαστές ήταν ανήλικοι και οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους παραλάβουν. Κατά τη συνεδρίαση του Πειθαρχικού παρόντες ήταν και οι τρεις σπουδαστές οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν κάνει ζημιά και ζήτησαν συγνώμη» δήλωσε η γραμματές και εξήγησε πως, όπως πληροφορήθηκε, το τηλεφώνημα από τη Βουλή έγινε γιατί ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Μαρκογιαννακης ήθελε να μιλήσει με τον διευθυντή για ευνοϊκότερη μεταχείριση του ενήλικα σπουδαστή.

The post Δίκη Γιακουμάκη: Κατέθεσαν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ και η γραμματέας της Γαλακτοκομικής Σχολής- Ποιον «έκαψαν»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα