Διερμηνείς στην Ειδομένη για την πρόληψη της παραπληροφόρησης

07:34 29/3/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το περιστατικό με το φυλλάδιο στην Ειδομένη, τη μαζική «έξοδο» των προσφύγων προς την ΠΓΔΜ και την επαναφορά των φημών για ανοιχτά σύνορα τις τελευταίες ημέρες, η Κυβέρνηση προσπαθεί να επιστρατεύσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να προλάβει την παραπληροφόρηση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Κυρίτσης έκανε γνωστό το πρωί της Τρίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι η Κυβέρνηση στέλνει διερμηνείς στην Ειδομένη.

Τόνισε την σημασία να αντιμετωπιστεί η παραπληροφόρηση

και η ανεύθυνη φημολογία στους πρόσφυγες.

Εκτός του κλιμακίου διερμηνέων και μεταφραστών, όπως είπε ο κ. Κυρίτσης, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, σχεδιάζεται ακόμα και η εγκατάσταση μεγαφώνου προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

To πρωί της Δευτέρας με αφορμή φήμες που ήθελαν τα σύνορα ν΄ανοίγουν, ομάδες προσφύγων απέκλεισαν τμήμα της Εθνικής Οδού στην Ειδομένη και διαμαρτύρονταν.

Αναταραχή προκλήθηκε και λίγο αργότερα όταν διαδόθηκαν φήμες ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Κροατίας.

Την Τετάρτη η κατάθεση του νομοσχεδίου για την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

Την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Το σχέδιο νόμου ορίζει την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας, όπως αυτές προκύπτουν από το κείμενο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής.

Το σχέδιο νόμου διευθετεί επίσης θέματα σχετικά με την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τα οποία συζητήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Διερμηνείς στην Ειδομένη για την πρόληψη της παραπληροφόρησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα