Προς συμφωνία για μέτρα 5,5 δις- Ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι 15 Απριλίου;

22:44 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Μέτρα παραπάνω από 5,5 δις συμφώνησαν Θεσμοί και Κυβέρνηση σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ.

«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,5 δις», φέρεται να είπε το μέλος του οικονομικού επιτελείου.

Ωστόσο, τα προβλήματα φαίνεται πως υφίστανται ακόμα όσον αφορά τα φορολογικά μέτρα για το 2018, τα οποία υπολογίζεται

ότι θα φθάσουν τα 1,8 δις ευρώ.

Η στάση του Σόιμπλε προκαλεί ανησυχίες στην Κυβέρνηση όσον αφορά το χρέος;

Το κυβερνητικό στέλεχος απαντά πως το ζήτημα του χρέους απαιτείται να προχωρήσει, καθώς αποτελεί επιθυμία του ΔΝΤ, ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με τη στάση του Β. Σόιμπλε.

Η ελληνική Κυβέρνηση παράλληλα φαίνεται πως θεωρεί σίγουρο ότι οι διαπραγματεύσεις και κατά συνέπεια η πρώτη αξιολόγηση θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Απριλίου.

Μέλος του οικονομικού επιτελείου τονίζει σχετικά:

Πιστεύω ότι θα κλείσουμε μέχρι τις 15 Απριλίου, γιατί μετά έχουμε τη εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ

Έλληνας αξιωματούχος εκφράζει την άποψη ότι αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, ουσιαστικά έχει κλείσει η αξιολόγηση.

Τονίζεται όσον αφορά το φορολογικό ότι οι φόροι οι οποίοι εξετάζονται εστιάζουν στις τραπεζικές συναλλαγές, στα καύσιμα,αλλά και τα ακίνητα. Ενώ παράλληλα, υπάρχουν σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για έξτρα φόρους στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Να τονισθεί πως αναμένεται νέα κλίμακα για το εισόδημα και πρόσθετα βάρη για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να εξετάζει την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη ή εναλλακτικά εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο diesel κίνησης.

Στο στόχαστρο έχουν μπει και οι αλλαγές του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και η αύξηση των συντελεστών στον συμπληρωματικό φόρο.

Τσακαλώτος: Νιώθω σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους δανειστές

Στην παραδοχή ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στις διαπραγματεύσεις προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Θα σας πω με ειλικρίνεια ότι πολλές φορές στις διαπραγματεύσεις αισθάνομαι σαν το αγαπημένο μου μυθιστόρημα του Γ. Μόσλι. Ότι έχω απέναντι μου ανθρώπους με περισσότερα όπλα. Για παράδειγμα μόνο με το ΔΝΤ, το πρόβλημά μας είναι ότι πολλές φορές αισθάνομαι ότι η απέναντι πλευρά έχει περισσότερα «όπλα» και περισσότερους ανθρώπους».

Άμεση η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κατάθεση του σχεδίου νόμου θα γίνει μέσα στο επόμενη δεκαήμερο και θα αφορά την επέκταση και τα κίνητρα για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Όσον αφορά τις υπέρογκες χρεώσεις διατραπεζικών λογαριασμών, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα επιτευχθεί ισορροπία όταν αυξηθούν και οι συναλλαγές στις τράπεζες.

«Για μας αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το πλαστικό χρήμα είναι ο βασικός τρόπος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή ενός τμήματος της φοροδιαφυγής. Αλλά νομίζω ότι θα έχει και αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στην άμβλυνση αυτού του θέματος που θίγεται».

Εφαρμόζεται ο κανονισμός για πλαφόν στις τραπεζικές συναλλαγές;

Ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι ο κανονισμός εφαρμόζεται ήδη και θα μπορεί να δώσει στοιχεία σε 3 μήνες, καθώς τότε θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το Ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο ηλεκτρονικών χρεώσεων.

The post Προς συμφωνία για μέτρα 5,5 δις- Ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι 15 Απριλίου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα