Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δια στόματος Πιτσιόρλα

12:36 17/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις Πιτσιόρλα για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προέβη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόλας την Τρίτη.

Να τονισθεί πως στη δικαιοδοσία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων δήλωσε ο Στ. Πιτσιόρλας ότι αναμένεται να ανατεθεί και μάλιστα άμεσα η αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων πέραν, όμως, των 14 που αφορούν στη συμφωνία με την Fraport όπως και πλην του Πειραιά

και της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε: «Τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, πέραν των 14, και οι λοιποί λιμένες, πλην του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, δεν είναι στο πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ (Asset Development Plan) και θα περάσουν στην δικαιοδοσία του νέου Ταμείου».

Οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ:

Ο Στ. Πιτσιόρλας τόνισε «πέραν από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε πορεία αξιοποίησης, είναι η ιδιωτικοποίηση μέρος της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ, του Ελευθέριος Βενιζέλος, τουριστικών λιμένων και μαρίνων και ακινήτων του δημοσίου» ενώ σημείωσε:

Είμαστε σε οριακή στιγμή, δίνεται καθημερινή μάχη, αλλά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

«Η κοινωνία έχει συνειδητοποίηση τη σημασία των αποκρατικοποιήσεων στην πορεία προς την ανάπτυξη και συγκρατημένα μπορούμε να είμαστε λίγο αισιόδοξοι και να προσδοκούμε ότι θα γίνουν και αλλά βήματα» επισήμανε και εξήγησε για τα λιμάνια και συγκεκριμένα για τον ΟΛΠ πως «οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το κομμάτι της ναυπηγοεπισκευής όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά και για τη Σύρο».

The post Διευκρινίσεις σχετικά με το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δια στόματος Πιτσιόρλα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα