Διευκρινίσεις δια στόματος Ντράγκι: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η απόφαση για το waiver

16:20 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την απόφαση για το waiver προέβη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι. Όπως επισήμανε η επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα έχει μεταφερθεί για την επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Χαρακτηριστικά

ο Μ. Ντράγκι ανέφερε:

Εξετάσαμε σήμερα το ζήτημα, αλλά δεν είχαμε κάποια απόφαση

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να εφαρμοστούν πρώτα οι προαπαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να έχουμε απόφαση για το waiver» αναγνωρίζοντας βέβαια πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος.

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ «για να γίνουν εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή φθηνής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες – θα πρέπει να υπάρχει και η σχετική εισήγηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Τι ανέφερε για τη μείωση των επιτοκίων;

Ο Ντράγκι τόνισε πως «τα επιτόκια θα παραμένουν στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα για αρκετά μεγάλο διάστημα» ενώ σημείωσε:

«Τα νομισματικά μέτρα που έχουμε λάβει, έχουν οδηγήσει σε μείωση το κόστος πίστωσης στην Ευρωζώνη».

Ανάκαμψη στην Ευρωζώνη:

«Η Ευρωζώνη συνεχίζει να ανακάμπτει, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι μέτριος, αλλά σταθερός. Οι κίνδυνοι για την οικονομία έχουν εξισορροπηθεί χάρη στα νομισματικά μέτρα» δήλωσε.

Αναβάθμιση των εκτιμήσεων της ΕΚΤ:

Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις της ΕΚΤ που είναι οι εξής:

«2016: Στο 1,6% από 1,4% τον Μάρτιο2017: Στο 1,7% από 1,7% τον Μάρτιο2018: Στο 1,7% από 1,8% τον Μάρτιο».Ενώ για τον πληθωρισμό παρουσίασε τις εξής εκτιμήσεις:«2016: 0,2% από 0,1% τον Μάρτιο2017: 1,3% από 1,3% τον Μάρτιο2018: 1,6% από 1,6% τον Μάρτιο».

Και πρόσθεσε:
«Τα νομισματικά μέτρα έχουν ξεκάθαρα βελτιώσει τις συνθήκες δανεισμού των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΕΚΤ απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να προβούν σε επενδύσεις.

photo:SOOC

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Ντράγκι: Πρώτα τα προαπαιτούμενα και μετά η απόφαση για το waiver appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα