Τροπολογία Τσακαλώτου- Απελευθέρωση των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου

15:38 2/6/2016 - Πηγή: iPop

Νέα τροπολογία η οποία αφορά την απελευθέρωση των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Με την εν λόγω τροπολογία, όπως τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών «αν καταπέσουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και πρέπει να πληρωθούν από το κράτος, δεν θα προσμετράται στο έλλειμμα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης δαπανών».

Η συγκεκριμένη τροπολογία με την οποία απευλευθερώνονται οι πλειστηριασμοί των «κόκκινων» έρχεται σε αντίθεση με χθεσινό

ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ στο οποίο τονίζεται πως «τα συγκεκριμένα δάνεια θα έπαιρναν παράταση στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στη Βουλή πως αυτό ήταν το μεγάλο άγχος της Κυβέρνησης ενώ, όπως σημείωσε απευθυνόμενος στην Αξιωματική Αντιπολίτευση «ζυμώσατε τον κόσμο σας ότι δεν θα γίνει αξιολόγηση είναι καιρός να δείτε αν θα έχετε κάποιο αφήγημα. Προσπαθήστε να πείτε κάτι στον ελληνικό λαό, εκτός από την αγένειά σας».

Ο Υπουργός επίσης θύμισε το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αναφέροντας: «ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί, θα βγει από την ανατολή και θα πέσει στη Δύση».

Και τόνισε:

Σήμερα θα τελειώσουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της Κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος. Πολλοί παρόλο που είναι πατριώτες δεν το ήθελαν αυτό. Διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα είχαμε επώδυνες αλλαγές

Για τον «κόφτη»:

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε:

«Δεν γίνεται πιο σκληρός, όπως λένε ΜΜΕ που μας έχουν καταπλήξει με τις προβλέψεις τους» και διευκρίνισε «όταν θα υπάρχουν δευτερογενείς επιπτώσεις θα συμπεριλαμβάνονται και αυτές στον κόφτη».

Δείτε την τροπολογία.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Τροπολογία Τσακαλώτου- Απελευθέρωση των δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα