Διευκρινίσεις δια στόματος Φίλη: Στόχος μας η αναβάθμιση του Λυκείου

11:28 18/10/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την εκπαίδευση και τους στόχους της Κυβέρνησης προέβη ο Υπουργός Παιδείας. Ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξη του το πρωί της Τρίτης τόνισε χαρακτηριστικά «δεν βιαζόμαστε για αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής, στόχος μας η αναβάθμιση του Λυκείου».

Ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ εστίασε στις αλλαγές που
προχωρά το Υπουργείο, στο διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, στο

2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παράλληλα και στο χρέος.

Για την αύξηση του ποσοστού του:

Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε την άποψη πως η δημοφιλία του ευθύνεται στις αλλαγές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά επίσης στις θετικές κρίσεις που απολαμβάνει το υπουργείο Παιδείας για τις άμεσες αντιδράσεις του σχετικά με όλα τα ζητήματα.

Για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ:

«Δεν βιαζόμαστε» ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα και τόνισε «στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Λυκείου, με ποιο τρόπο, δηλαδή θα αναδειχθεί το περιεχόμενο του.

Και εξήγησε: «Αλλαγές θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά στο Λύκειο οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Σ’ αυτό το θέμα, όπως και στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, οι οποίες και θα αναζητηθούν».

«Το σημερινό σχολείο δεν μας καλύπτει» δήλωσε και σημείωσε πως «χρειάζονται επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, αλλαγές στα βιβλία και πολλές ακόμα παρεμβάσεις» ενώ είπε «Σημαντικό ωστόσο είναι ότι από φέτος η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει από το Νοέμβριο».

Για το διαχωρισμό Εκκλησίας- κράτους:

«Έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για το διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους» δήλωσε.

Για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση να συνεχίσει» το μήνυμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ο Υπουργός και είπε:

«Τις αποφάσεις τις παίρνουμε εμείς, εδώ».

Ενώ σημείωσε: «Το μήνυμα του σώματος των 2.800 συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυβέρνηση να συνεχίσει να δίνει τη μάχη ώσπου να τα καταφέρει, να υλοποιήσει μια πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων».

Για το χρέος:

Ο Νίκος Φίλης μίλησε και για το χρέος σημειώνοντας πως « είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας με τους θεσμούς ως αντιστάθμισμα των σκληρών μέτρων που αναγκάστηκε η ελληνική κυβέρνηση να πάρει» και συμπλήρωσε:

Δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση χρέους τώρα, θα πάμε του χρόνου, αλλά χωρίς αυτό δεν γίνεται να προχωρήσει η χώρα σε ανάπτυξη

The post Διευκρινίσεις δια στόματος Φίλη: Στόχος μας η αναβάθμιση του Λυκείου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα