Διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές για εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό από 4 Απριλίου

20:58 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Διαβεβαίωση ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τη Δευτέρα 4 Απριλίου έδωσε τόσο ο Δημήτρης Βίτσας όσο και ο Ταγίπ Ερντογάν. Και η Κομισιόν όμως επιβεβαίωσε ότι η επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βίτσας έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία, ενώ έκανε νέο κάλεσμα στην Ε.Ε. για να πιέσει και πάλι την Τουρκία.

Η

διαδικασία της επιστροφής είναι ένα μεγάλο σήμα, καθώς κλείνει το ζήτημα των διακινητών

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες προσπάθειες προκειμένου να πεισθούν οι πρόσφυγες σε Πειραιά και Ειδομένη να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας. Μέσα σε 15 μέρες πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, τόνισε.

Είναι ανάγκη, επισήμανε ο κ. Βίτσας, «να απομακρυνθούν αυτά τα στοιχεία που κάνουν παραπληροφόρηση, για ίδιο όφελος είτε οικονομικό είτε ιδεοληπτικό».

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις ΜΚΟ, ο κ. Βίτσας είπε:

Εμείς δεν δίνουμε χρήματα στις ΜΚΟ. Χρήματα έρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία και από προγράμματα που διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οργανώσεις που παίρνουν χρήματα με επίσημο τρόπο είναι πιστοποιημένες οργανώσεις, με αυτές συνεργαζόμαστε. Υπήρξαν και κάποιες “οργανώσεις” που αυτοχρηματοδοτήθηκαν – δεν μιλάω για τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους, οι οποίοι κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και συμβάλλουν αφιλοκερδώς

Ερντογάν- Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια ότι η επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η εφαρμογή της συμφωνίας θα αρχίσει με την επαναπροώθηση 500 ατόμων.

Ανάμεσα στους 500 θα είναι Σύροι που δεν έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, Αφγανοί και Πακιστανοί.

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία επιβεβαίωσε την Πέμπτη η Κομισιόν. Στόχος παραμένει η έναρξη του σχήματος «ένας προς ένας» στις 4 Απριλίου δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος, αρμόδια για Θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε η Νατάσα Μπερτό σε δηλώσεις της την Πέμπτη:

«Στις 4 Απριλίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των αιτούντων άσυλο των οποίων οι αιτήσεις δεν έχουν γίνει δεκτές και μπορούν να λάβουν προστασία στην Τουρκία και παράλληλα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επανεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στην Ε.Ε.».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Διαβεβαίωση από όλες τις πλευρές για εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό από 4 Απριλίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα