Σε συναγερμό λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το Λονδίνο

14:34 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε συναγερμό λόγω των αυξημένων επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες το Λονδίνο. Όπως επισήμανε σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμαρχος του η υγεία των πολιτών κινδυνεύει.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος του Λονδίνου προειδοποιεί, πως ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει το επόμενο τριήμερο να είναι όσοι βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας όπως είναι το Westminster και το Square Mile.

Τονίζουμε,

ότι το Λονδίνο έσπασε το ετήσιο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης μόλις πέντε ημέρες μετά την έναρξη του 2017. Μάλιστα, συγκεκριμένα ένας σταθμός στο νότιο Λονδίνο κατάφερε να ξεπεράσει τα ωριαία όρια για τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου έως και 24 φορές μέσα στο τελευταίο έτος.

Οι ρύποι φέρεται να προέρχονται κατά κύριο λόγο από κινητήρες ντίζελ που υπάρχουν σε αυτοκίνητα, φορτηγά και επίσης και άλλα οχήματα.

Τα στοιχεία δείχνουν βέβαια, πως το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το γραφείο του Δημάρχου σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα εκτιμά πως οι ασθένειες οι οποίες προκύπτουν από τη μακροχρόνια έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους προκαλούν έως και 9.400 θανάτους κάθε χρόνο στο Λονδίνο.

The post Σε συναγερμό λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το Λονδίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα