Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών

10:33 6/1/2017 - Πηγή: iPop

Ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, διαμήνυσε στην πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Στην πρώτη από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτικών στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο υφυπουργός Εργασίας

και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος μαζί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπογράμμισαν ότι διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών και εξήγησε πως όσα ακούγονται για το ύψος των συντάξεων δεν είναι οριστικοποιημένα καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες.

Ο κ. Πετρόπουλος, μάλιστα, τόνισε πως η προσφορά των Ναυτικών στην οικονομία της χώρας είναι τεράστια και εξήγησε ότι «βάζουμε άλλα θεμέλια στην Κοινωνική Ασφάλιση, και, στην εφαρμογή του νόμου 4387, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ναυτικού επαγγέλματος».

Σχετικά με τις προσωρινές συντάξεις, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγησε ότι έχει ξεκινήσει η καταβολή τους και πως η πλειοψηφία τους έχει ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς. Αναφορικά με τις συντάξεις χηρείας ανέφερε ότι ακολουθήθηκε το πρότυπο που ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για προφανείς λόγους.

«Παραλαμβάνοντας ένα πλοίο που μπάζει νερά, πρώτο μέλημα είναι να σταματήσουμε τις διαρροές» σχολίασε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται πράξη έχοντας πάντα στο μυαλό τις ιδιαιτερότητες αλλά και την συνεισφορά των ναυτικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον ειδική συνάντηση με την ΠΝΟ και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

The post Διατηρούνται τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα