Διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί νέου δανείου προς την Ελλάδα

20:56 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά τις τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ εξετάζει τη χορήγηση δανείου ύψους 3-6 δις δολάρια προς την Ελλάδα. Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για ψευδή είδηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Μ. Ιγνατίου απ’ την Ουάσινγκτον, το ΔΝΤ

προχώρησε στη διάψευση του τηλεγραφήματος του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο εξέταζε την επανασύνδεσή του με το πρόγραμμα της Ελλάδας με νέο δάνειο 3-6 δις δολάρια.

Εκπρόσωπος του Ταμείου μιλώντας στον Τύπο, παρέπεμψε σε δηλώσεις του εκπροσώπου κ. Rice ο οποίος ενημέρωσε πως δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.

Πηγές του ΔΝΤ τονίζουν πως το Ταμείο επικοινώνησε ήδη με το Bloomberg και ζήτησε την τροποποίηση του ρεπορτάζ και το πρακτορείο προέβη αμέσως στη διόρθωση, περιλαμβάνοντας την επίσημη θέση του Ταμείου.

Το δημοσίευμα ανέφερε επικαλούμενο έγκυρες πηγές πως «τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδας σχεδιάζει και πάλι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με πηγές με γνώση των συζητήσεων, σε μια ένδειξη ότι θα συμφωνήσει με τους όρους που θέτει η Γερμανία και κάποια άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Μιλώντας σε συζήτηση του «Atlantic Council», ο Poul Thomsen σημείωσε για το χρέος πως καμία μεταρρύθμιση και καμία προσπάθεια εκ μέρους της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

Παράλληλα, ο κ. Thomsen πρόσθεσε ότι ακόμα και μια ελάφρυνση δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα, εάν δεν συνοδευόταν από ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις.

The post Διαψεύδει το ΔΝΤ τα περί νέου δανείου προς την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα