«Διαπραγματεύσεις» για το χρέος στη Φρανκφρούρτη και μηνύματα προς την Ελλάδα

19:35 31/5/2017 - Πηγή: iPop

«Διαπραγματεύσεις» για το χρέος φαίνεται πως γίνονται στη Φρανκφρούρτη στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την «επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές». Πολλαπλά είναι τα μηνύματα που έστειλαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προς την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής

του ESM για την Ελλάδα, Nicola Giammarioli, υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς ανάπτυξης και να μπει ξανά στις αγορές, θα πρέπει να υλοποιήσει το τρίτο πρόγραμμα.

Απ’ την πλευρά του ο Rolf Strauch, οικονομολόγος του ESM, σημείωσε πως ο Μηχανισμός είναι έτοιμος να προετοιμάσει για τον Ιούνιο την εκταμίευση της κρίσιμης δόσης προς την Ελλάδα, ωστόσο, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η ισχυρή ιδιοκτησία του προγράμματος […] είναι αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να μπει η χώρα σε ισχυρότερα θεμέλια. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε το χρέος, γιατί χρειάζονται βιώσιμες οικονομικές συνθήκες για να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη των επενδυτών

O Wolfgang Schäuble εξέφρασε την άποψη πως παραμένουν τα εμπόδια, όμως, είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν.

Κατά τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, το θέμα είναι ν’ ανακτηθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα προκειμένου για να σταθεί και πάλι η χώρα στα πόδια της.

«Θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής. Μετά από καθυστέρηση μεγαλύτερη των έξι μηνών, η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα».

Διαβάστε ακόμα:

Τσακαλώτος: Οι θεσμοί δεν μπορούν να παράσχουν σαφήνεια για το χρέος

The post «Διαπραγματεύσεις» για το χρέος στη Φρανκφρούρτη και μηνύματα προς την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα