Διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του πρίγκιπα William και της Kate Middleton σε χωριό της Καραϊβικής – Το ζευγάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή

16:01 20/3/2022 - Πηγή: iPop

Πριν ακόμη ξεκινήσει επίσημα η περιοδεία του πρίγκιπα William και της Kate Middleton στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική, η επίσκεψή τους προκαλεί ήδη αντιπαραθέσεις. Oι Cambridges ακύρωσαν μια από τις στάσεις τους στο Μπελίζ, μια περιήγηση σε μια φάρμα κακάο στα βουνά Μάγια, μετά από διαμαρτυρίες της τοπικής κοινότητας.

Η νέα θέση

της Kate Middleton τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο – Ο Πρίγκιπας Harry για άλλη μία φορά είναι εκτός της Βασιλικής Οικογένειας

Ευτράπελα στην περιοδεία του πρίγκιπα William και της Kate Middleton: Διαμαρτυρίες κατοίκων

Οι κάτοικοι στην περιοχή Indian Creek φέρονται να διαφωνούν με τη Flora and Fauna International, μια οργάνωση που υποστηρίζει τον William ως βασιλικός προστάτης. Οι κάτοικοι δικαιολόγησαν την διαμαρτυρία ως «σχετική με την αποικιοκρατία και τη χρήση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου από τους βασιλείς για την προσγείωση του ελικοπτέρου τους».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά τις διαμαρτυρίες, οι ιθαγενείς της περιοχής, οι Q’eqchi Maya, “λένε ότι δεν τους ζητήθηκε η γνώμη για την επίσκεψη του William και της Kate και αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησαν μια κοινοτική συνάντηση που ακολούθησε τη χθεσινή διαμαρτυρία .”

Η Mail αναφέρει επίσης τον Σεμπάστιαν Σολ, τον πρόεδρο του χωριού Indian Creek, που είπε, “Δεν θέλουμε να προσγειωθούν στη γη μας, αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Θα μπορούσαν να προσγειωθούν οπουδήποτε αλλά όχι στη γη μας.”

Rebecca English/Daily Mail

Σήμερα, η κυβέρνηση του Μπελίζ δημοσίευσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι ο William και η Kate θα επισκεφτούν μια άλλη περιοχή που σχετίζεται με την «Επιχειρηματικότητα της οικογένειας Μάγια στη βιομηχανία κακάο».

Αναφέρει: “Το Indian Creek ήταν ένας από τους πολλούς χώρους που εξετάζονταν. Λόγω προβλημάτων στο χωριό, η κυβέρνηση της Μπελίζ ενεργοποίησε τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και επιλέχθηκε ένας άλλος χώρος για να παρουσιάσει την επιχειρηματικότητα της οικογένειας Μάγια στη βιομηχανία κακάο.”

Η ακύρωση είναι μια δυσοίωνη αρχή μιας περιοδείας, η οποία είχε ως στόχο την υποστήριξη της Μοναρχίας στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική μετά την πρόσφατη απόφαση των Μπαρμπάντος να δημιουργήσει μια νέα δημοκρατία. Τα Μπαρμπάντος ήταν η πρώτη χώρα που αντικατέστησε τη βασίλισσα ως αρχηγό κράτους από το 1992 και η απόφασή τους έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλα έθνη στην περιοχή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διαμαρτυρία κατά της επίσκεψης του πρίγκιπα William και της Kate Middleton σε χωριό της Καραϊβικής – Το ζευγάρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαμαρτυρία, William, Kate Middleton, Καραϊβικής –,diamartyria, William, Kate Middleton, karaivikis –