Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Σέρβιρε τα πιάτα με τον πιο Instagramικό τρόπο!

10:46 25/12/2020 - Πηγή: iPop

Χριστούγεννα! Η γιορτή που θέλουμε όλοι να δείξουμε την αγάπη μας, φτιάχνοντας το πιο όμορφο τραπέζι για την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Εάν ψάχνετε τον τρόπο για να τους εντυπωσιάσετε με τις διακοσμητικές αλλά και μαγειρικές σας γνώσεις σας έχουμε τη λύση. Δείτε πώς μπορείτε να στρώσετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με απλά βήματα. Εμπνευστείτε από τις εκπληκτικές ιδέες για τα εορταστικά πιάτα σας που θα εντυπωσιάσουν αλλά και θα τιμηθούν δεόντως.

Μπορεί η γαλοπούλα και το χοιρινό να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων, ωστόσο κανένα γιορτινό τραπέζι δεν μπορεί να σταθεί μόνο με κυρίως πιάτα. Τα ορεκτικά σερβίρονται για να ανοίξουν την όρεξη για τα κυρίως. Ξεχωρίσαμε ορισμένα και σας τα παρουσιάζουμε.

Pinterest

Ένα μόνο σας λέω: Το «χωρίς αύριο» είναι λίγο για το πόσο θα φάνε.

Ιδέες για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Τα πιάτα που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα

Δέντρο γεμιστό με τυρί

Pinterest

Φτιάχνεται τη ζύμη με τον τρόπο που ξέρετε. Την κόβετε σε λωρίδες και την κόβετε σε ισομερή τεμάχια. Τα ανοίγετε και βάζετε στο καθένα από ένα κομμάτι τυρί της αρεσκείας σας. Προτιμήστε αλμυρό ή πικάντικο. Τυλίξτε τα μπαλίτσες και τοποθετήστε τα στο ταψί, σχηματίζοντας, όπως στη φωτογραφία ένα δέντρο από μπαλίτσες. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα dressing.

Θα χρειαστείτε βούτυρο λιωμένο, παρμεζάνα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, βασιλικό. Ανακατέψτε τα και περάστε τα επάνω από τη ζύμη μ’ ένα πινέλο.

Βάλτε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Κράκερ με μπέικον

Pinterest

Πάρτε κρακεράκια τετράγωνα ή παραλληλόγραμα και πασπαλίστε τα με παρμεζάνα. Τυλίξτε τα με λωρίδες μπέικον και ψήστε τα στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνει το μπέικον.

Τυροπιτάκια με glitter

Ναι, καλά διαβάσατε. Φτιάξτε την αγαπημένη σας συνταγή για τυροπιτάκια και απλά πασπαλίστε τα με βρώσιμη χρυσόσκονη. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη μαγειρικής.

Σαλάτα στεφάνι

Θα χρειαστείτε μικρά καλαμάκια, μοτσαρέλα και ντοματίνια. Στρώστε σε μια στρογγυλή πιατέλα φύλλα είτε δυόσμου. Και αφού περάσετε σε μικρά καλαμάκια ντοματίνια και μοτσαρέλα διακοσμήστε τα σε σχήμα στεφανιού επάνω στην πιατέλα σας.

Pinterest

Λουκανικάκια με γραβιέρα και μπέικον

Pinterest

Πάρτε μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης. Ανοίξτε τα λίγο και στη σχισμή βάλτε ένα κομμάτι γραβιέρας. Τυλίξτε τα με μπέικον και στερεώστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες με τα ορντέβ. Σημασία έχει σ’ αυτά που ήδη ξέρετε να φτιάχνετε καλά να τα παρουσιάζετε έτσι ώστε ν’ ανταποκρίνονται στη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα και στο τραπέζι σας.

Για παράδειγμα αντί τις ελιές να τις βάλετε σ’ ένα μπολ. Στρώστε κλαράκια δεντρολίβανο σε μια πιατέλα και διακοσμήστε τις ελιές σας επάνω εκεί. Δώστε άλλη διάσταση στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι, φτιάχνοντας ένα όμορφο έλατο από αυτά.

Pinterest

Τα λουκανικοπιτάκια σας, που τα κάνετε τόσο νόστιμα. Τοποθετήστε τα σε σχήμα στεφανιού. Διακοσμήστε τα με μικρά ντοματίνια και φτιάξτε ένα φιόγκο με μια κόκκινη πιπεριά, με τη βοήθεια ενός κουπάτ.

Pinterest

Δώστε σχήμα δέντρο στα τυριά σας, που σίγουρα θα υπάρχουν σε αφθονία στο γιορτινό σας τραπέζι. Κόψτε σε κύβους και σχηματίστε ένα δεντράκι με τυριά και ό,τι μυρωδικό σας αρέσει.

Pinterest

Στήστε τα γευστικότατα και αγαπημένα ντολμαδάκια σε δεντράκια και βάλτε δίπλα στο πιάτο συνοδευτικό από γιαούρτι και άνιθο.

Pinterest

Τορτίγιες αγαπημένες που πλέον έχουν μπει στην καθημερινή μας διατροφή. Ανοίξτε την κάθε τορτίγια και βάλτε μέσα σαλάτα της αρεσκείας σας. Ρώσικη, βουδαπέστη, φάρμας κ.ο.κ. Τυλίξτε την ρολό και κόψτε την σε κομμάτια. Τοποθετήστε τα το ένα επάνω στο άλλο σχηματίζοντας ένα δέντρο, όπως η φωτογραφία. Ολοκληρώστε τη δημιουργία σας μ’ ένα αστέρια από κίτρινη πιπεριά.

PinterestInfo!

Είμαι η Βίκυ Ανδρή. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Τύπου στον χώρο των εφημερίδων και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντάκτρια των τηλεοπτικών περιοδικών ΤV24 και TiVi Σίριαλ.

Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είχα τρέλα με δύο πράγματα, την ψυχολογία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μέσα από τη δουλειά μου στα τηλεοπτικά περιοδικά μυήθηκα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμαθα πώς είναι να πιάνεις ένα σκουπίδι -κυριολεκτικά- και να του δίνεις μορφή. Να το μετατρέπεις σ’ ένα έργο τέχνης.

Ατελείωτα σεμινάρια, ώρες πολλές διαβάσματος, ψαξίματος στο Internet αλλά και πρακτικής. Αυτές τις ώρες γαλήνευε η ψυχή μου, ώσπου στο τέλος το χόμπι μου κατάφερα να το κάνω επάγγελμα.

Εδώ και δέκα χρόνια έχω τη στήλη «Μην το πετάς» με Do Ιt Yourself ενώ στα «Γλυκά Μυστικά» παρουσίαζα βήμα-βήμα τις δημιουργίες μου. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φτιάξτε μόνοι σας κεριά εύκολα και γρήγορα» με τεχνικές πάνω στο κερί, ενώ παράλληλα έδινα μαθήματα DΙYS σε αρχάριους και μη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διακόσμηση χριστουγεννιάτικου τραπεζιού: Σέρβιρε τα πιάτα με τον πιο Instagramικό τρόπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα