Διαχωρίζει τον δρόμο της Τουρκίας από αυτόν της Ε.Ε. ο Ερντογάν

17:47 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Ούτε εικοσιτέσσερις ώρες δεν πέρασαν από την επιβεβαίωση της παραίτησης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, και ο Ερντογάν άρχισε να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Παρασκευή οι δρόμοι της Ε.Ε. και της Τουρκίας είναι διαχωρισμένοι.

Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν πρόκειται να αλλάξει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της χώρας του ως αντάλλαγμα για την κατάργηση της βίζας.

«Εμείς θα τραβήξουμε τον δρόμο μας και εσείς τον δικό σας» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Να

θυμίσουμε βέβαια πως η ΕΕ έχει ζητήσει από την Τουρκία να προβεί σε αναθεώρηση του αντιτρομοκρατικού νόμο ως προϋπόθεση για να επιτραπεί στους Τούρκους πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις χώρες της για μικρά χρονικά διαστήματα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τονίσει πως οι Κούρδοι μαχητές «πρέπει να αντιμετωπιστούν στη βάση τους και οι τζιχαντιστικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος, να χτυπηθούν στη Συρία και το Ιράκ».

Την ίδια στιγμή διχασμένοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μετά την ξαφνική απόφαση του Αχμέτ Νταβούτογλου να αποχωρήσει.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. δήλωσε συγκεκριμένα την Πέμπτη:

Είναι ακόμη νωρίς για να προσδιορίσουμε αν θα υπάρξουν επιπτώσεις και αν ναι, τι είδους. Θα συζητήσουμε προφανώς το θέμα πρώτα από όλα με τις τουρκικές αρχές και θα ορίσουμε μαζί πως θα προχωρήσουμε

Κι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. τονίζουν ότι είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ ορισμένοι άλλοι εκφράζουν ανοιχτά το ότι θεωρούν πως θα επηρεάσει τη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό η αποχώρηση του Τούρκου Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «άσχημα νέα».

Άλλος αξιωματούχος δηλώνει πως «το θέμα επαφίεται στους Τούρκους», μην θέλοντας να εμπλακεί στα εσωτερικά πολιτικά της Τουρκίας και να προσβάλει τον Ερντογάν.

Άλλο στέλεχος της Ευρωζώνης πρόσθεσε: «Η συμφωνία ήταν με την Τουρκία, όχι με τον Νταβούτογλου. Ο Ερντογάν ενεπλάκη επίσης σε αυτήν».

Γιατί αποχωρεί ο Α. Νταβούτογλου;

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.

Αξίζει να τονισθεί πως Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έχει στα χέρια του τα ηνία του AKP, δεν φαίνεται να έμεινε και πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο Νταβούτογλου έδειξε να διαπραγματεύεται μόνος του τη συμφωνία για την προσφυγική κρίση.

The post Διαχωρίζει τον δρόμο της Τουρκίας από αυτόν της Ε.Ε. ο Ερντογάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα