Ξαναφέρνουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να περικοπούν οι κυρίες συντάξεις -Δείτε LIVE

15:59 6/5/2016 - Πηγή: iPop

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την Παρασκευή στις 15:00 η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό και τόνισε πως

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω του «καυτού« ασφαλιστικού που πέρασε από τις

επιτροπές την Παρασκευή και οδεύει προς ψήφιση την Κυριακή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει.

Να θυμίσουμε πως την ίδια στιγμή η χώρα έχει πατήσει φρένο για 48 ώρες.

«Είμαστε στην τελική ευθεία πριν το κλείσιμο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης του καλοκαιριού.

Τους τελευταίους μήνες η ελληνική Κυβέρνηση, η διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον ΥΠΟΙΚ δώσαμε κρίσιμη μάχη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο.

Στόχος μας δεν ειναι απλά να κλείσει η αξιόλογηση. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος είναι να προχωρήσει η διαδικασία και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό
δεσμεύσεις που αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο.

Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε δεν ηταν μόνο να υλοποιήσουμε τη συμφωνία αλλά αν προστατεύσουμε τους αδυνάμους. Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατεύσουμε τις συντάξεις τους μισθούς και την πρώτη κατοικία.

Κληθήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία άλλα με δικλείδες και εξασφαλίσεις που τηρήσαμε.

Η στάση της Κυβέρνησης στα βασικά της συμφωνίας και στη στάση όσων χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ υποστήριζε ότι η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο σε σχέση με το ασφαλιστικό, στο μονόδρομο της πλήρης περικοπής των περικοπών. Έλεγαν τότε πως το ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε περικοπές συντάξεως της τάξεως της μιας σύνταξης άλλα έτος
αυτό έλεγαν και παρουσίαζαν σαν αναπόφευκτη μοίρα σαν να μην είχε καμιά σημασία ποιος θα είναι κυβέρνηση.

Αυτός είναι ο τρόπος που μάθανε να κάνουν πολιτική. Υλοποιώντας χωρίς δεύτερη σκέψη όσα επιβάλλει το ΔΝΤ σαν να μην υπάρχει ή να μην επιτρέπεται να υπάρξει δεύτερος δρόμος.

Ζήτησα να χαράξουμε κοινή διαπραγματευτική γραμμή για το ασφαλιστικό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια να δυναμώσουμε τα οπλά μας και βρήκαν δικαιολογίες και προσχήματα.
Δεχθήκαμε μάλιστα και την χλεύη ορισμένων. Έλεγαν πως δήθεν προσπαθούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο και κατέληγαν «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με τους δανειστές» και τα βγάλαμε.

Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια να σωθούν οι συντάξεις αυτοί που ισοπέδωσαν το σύστημα και λεηλάτησαν τις συντάξεις
αυτοί που έλεγαν όταν άκουγαν ότι οι συντάξεις είναι στο κόκκινο.
Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα στηρίξουν. Παλέψαμε σκληρά
αγνοήσαμε τις σειρήνες της υποταγής και της καταστροφής.
Τα βγάλαμε πέρα μονοί μας όσο αφορά τη Βουλή γιατι έξω η μεγάλη πλειοψηφία του λάου αναγνωρίζει την προσπάθεια μας να κάνουμε προοδευτικές τομές.

The post Ξαναφέρνουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να περικοπούν οι κυρίες συντάξεις -Δείτε LIVE appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα