Δέσμευση της Παπανάτσιου για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

10:29 14/1/2017 - Πηγή: iPop

Για μια απ’ τις μεγαλύτερες προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά ότι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Η κ. Παπανάτσιου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένας νέος φόρος μέσα στο 2017 πέραν όσων είχαν ψηφιστεί.

Για τον

ΕΝΦΙΑ, ανέφερε πως «έχουμε δεσμευτεί ότι κάποια στιγμή θα τον καταργήσουμε, θα φέρουμε το περιουσιολόγιο και θα γίνει κάποια αναδιανομή των φόρων με βάση την μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Εξέφρασε την άποψη ότι κάποιος που έχει λίγα χρήματα δεν έχει να φοβάται τίποτα, «κανένας από τους πολίτες που είναι στη μικρή ή στη μεσαία τάξη δεν έχει να φοβηθεί από το περιουσιολόγιο».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως μέσα στο 2018 θα πρέπει να έχει λήξει το περιουσιολόγιο, το οποίο προχωράει.

Αναφορικά με την περικοπή συντάξεων και την μείωση του αφορολόγητου που σύμφωνα με φήμες ζήτησε ο Σόιμπλε, η Υφυπουργός είπε:

Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει αυτό, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Το τελευταίο που συζητάμε τώρα είναι ότι μπορεί να μην είναι το ΔΝΤ καν μέσα στη διαπραγμάτευση. Για μένα καλό θα ήταν να μην είναι το ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση… Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε, μπορούμε να λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας

Τέλος, η κ. Παπανάτσιου υποστήριξε πως δεν υπάρχει μόνο ο Σόιμπλε. «Συλλογικά η ΕΕ θα πρέπει να λύσει τα προβλήματά της. Κι αυτό τουλάχιστον ο κ. Σόιμπλε θα πρέπει να το καταλάβει, ότι δεν είναι η μοναδική δύναμη στην ΕΕ».

The post Δέσμευση της Παπανάτσιου για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα