Ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ υπό έναν όρο

09:34 14/1/2017 - Πηγή: iPop

Έναν όρο έθεσε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, προκειμένου να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ο όρος του Ασάνζ έγινε γνωστός μέσα από ανάρτηση του WikiLeaks στο Twitter.

If Obama grants Manning clemency Assange will agree

to US extradition despite clear unconstitutionality of DoJ case https://t.co/MZU30SlfGK

WikiLeaks (@wikileaks) January 12, 2017

«Αν ο Ομπάμα απονείμει χάρη στη Manning , ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά το ότι παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα», έγραψε συγκεκριμένα το WikiLeaks στο Twitter.

Ο Ασάνζ, λοιπόν, θα δεχόταν να εκδοθεί στις ΗΠΑ, εάν ο Ομπάμα απένειμε χάρη στην Chelsea Manning. H Manning, πρώην μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, είχε καταδικαστεί καθώς είχε παραδώσει στο WikiLeaks 700.000 εμπιστευτικά έγγραφα.

Θυμίζουμε ότι απ’τον Ιούνιο του 2012, ο Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, αποφεύγοντας την έκδοσή του στην Σουηδία. Η κατηγορία για την οποία θα δικαστεί στην Σουηδία είναι εκείνη του βιασμού, όμως, ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Φόβος του Ασάνζ είναι ότι η Στοκχόλμη θα αποφασίσει στη συνέχεια την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ θα αντιμετωπίσει δίκη σχετικά με τη δημοσιοποίηση χιλιάδων εμπιστευτικών εγγράφων μέσω του WikiLeaks.

Τονίζεται πως η Chelsea Maning είναι διαφυλική- το προηγούμενο όνομά της ήταν Bradley Maning- και όντας στη φυλακή απ’ το 2013 έχει επιχειρήσει ήδη δύο φορές να θέσει τέλος στη ζωή της.

Photo: AFP Photo/BEN STANSALL

The post Ο Ασάνζ δέχεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ υπό έναν όρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα