Δες τα θετικά του να γεννήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία

18:32 14/9/2014 - Πηγή: iPop

Ναι, ναι φυσικά και υπάρχουν και θετικά στο να γεννήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία. Η απόφαση του να γίνεις μητέρα, δεν είναι και η πιο εύκολη, πόσο μάλλον όταν είσαι κοντά στα 33 (ή και λίγο παραπάνω) και φοβάσαι πως είσαι μεγάλη πια, για ένα τέτοιο βήμα. Έχεις όμως εμπειρία και δύναμη να αφοσιωθείς αποκλειστικά στο παιδί σου, καθώς έχεις ζήσει τη ζωή σου μόνη σου και την έχεις χορτάσει.Οι γυναίκες που έχουν την δυνατότητα να γεννήσουν και μετά από την ηλικία των 33 ετών σε σχέση με αυτές που σταματούν στην ηλικία των 30, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Βοστόνης, ζουν περισσότερο.

Βέβαια,

οι γιατροί λένε πως αυτό δεν σημαίνει πως μια γυναίκα πρέπει να περιμένει να γεννήσει παιδιά για να αυξήσει τις πιθανότητες να ζήσει περισσότερο. Επίσης οι γιατροί δηλώνουν πως ως δείκτης μέτρησης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και η ηλικία που έκανες το τελευταίο παιδί. Άρα, ρόλο παίζει η φυσική ικανότητα που έχουν οι γυναίκες να γεννήσουν και σε μεγαλύτερη ηλικία, συρτό σημαίνει πως το σώμα τους γερνάει πιο αργά.

Τα αιτία του γιατί μια γυναίκα που έχει τη δυνατότητα να γεννήσει σε μεγαλύτερη ηλικία ζει περισσότερο, ακόμα δεν έχουν αποδειχθεί. Ωστόσο αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι, πως οι γυναίκες που γέννησαν μετά από τα 33, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 95 τους, σε σχέση με εκείνες που γέννησαν το τελευταίο τους παιδί στα 29 τους.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτό που σχετίζεται την ηλικία γέννησης με την ηλικία ζωής, είναι κάποιες παραλλαγές γονιδίων που επιτρέπουν στις γυναίκες να γεννούν σε μεγαλύτερη ηλικία συνδέεται με την δυνατότητα να ζουν και περισσότερο. Μια παλαιότερη έρευνα άλλωστε είχε παρόμοια αποτελέσματα, έλεγε πως μια γυναίκα που έχει γεννήσει μετά τα 40 έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να αγγίξει τα 100.

Ακόμα φυσικά απαιτείται περισσότερη έρευνα πάνω στο θέμα… Ωστόσο, καλό θα ήταν να το δείξεις στη μαμά σου, που δεν έχει σταματήσει να σε ρωτάει ποτέ θα παντρευτείς, και πως μετά τα 29 είσαι μεγάλη για να κάνεις παιδιά, κλπ κλπ. Έτσι θα γλιτώσεις και γκρίνια και εμπειρία ζωής παραπάνω αλλά θα κερδίσεις και χρόνια.

The post Δες τα θετικά του να γεννήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα