Κατάθλιψη στις γάτες

15:31 14/9/2014 - Πηγή: iPop

Και όμως, η κατάθλιψη στις γάτες είναι ένα γεγονός, δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους, έχουν την τιμητική τους και οι γάτες…

Αν έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην συμπεριφορά της αγαπημένης σου γάτας ή αντιδράσεις που δεν μπορείς να τις εξηγήσεις, και εάν μετά από ένα τσεκ απ που θα της κάνεις, δεν δείξει κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε το πιο πιθανό είναι να πάσχει από κατάθλιψη!

Πως θα καταλάβεις ότι η γάτα σου πάσχει από κατάθλιψη;

Από κει που η αγαπημένη σου ψιψίνα έκανε βόλτες στον χώρο και κατέληγε στην αγκαλιά σου, από κει που απολάμβανε την αγάπη και τα χάδια σου,

από κει που έκανε πάρτι με τις νοστιμιές που την τάιζες κάθε τόσο, τώρα πια τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει και συνήθως καταλήγει να κάθεται μόνη της μην αναζητώντας κάτι από αυτά που της προσέφερες.

Τα συμπτώματα αυτά δείχνουν κατάθλιψη. Αυτός που θα σου το επιβεβαιώσει όμως είναι ο κτηνίατρος.
Η κατάθλιψη στις γάτες εκφράζεται με αυτό καταστροφικό τρόπο. Κάνουν δηλαδή κακό στον εαυτό τους.
Αν παρατηρήσεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε αυτά θα σου επιβεβαιώσουν και τις υποψίες σου.

Αν η γατούλα σου εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά με τα αλλά ζώα που υπάρχουν στο σπίτι, ενώ στο παρελθόν δεν συνέβαινε αυτό.Αν έχει σταματήσει να τρώει ή αντίθετα εάν τρώει παρά πολύ.Εάν σταματήσει να χρησιμοποιεί την άμμο της για την ανάγκη της, και ξεκινήσει να πηγαίνει σε διάφορα μέρη του σπιτιού.Αν έχει αυτοεπιθετική συμπεριφορά. Αν για παράδειγμα αρχίσει και ξύνεται επίμονα σε ένα σημείο μέχρι να κάνει πληγές, αυτό δηλώνει τάσεις αυτοκαταστροφής.

Αν κάτι από τα παραπάνω έχει γίνει τελευταία, χαρακτηριστικό γνώρισμα στην συμπεριφορά της γατούλας σου, τότε πρέπει να την πας το συντομότερο στον κτηνίατρο, οποίος και θα σου δώσει την απαραίτητη αγωγή.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;;

Εσύ μπορείς να δείξεις υπομονή και αγάπη απέναντι στην ψιψίνα σου και να της προσφέρεις με όσο πιο πολύ μπορείς το χάδι. Όπως όταν χαϊδεύεις εσύ τη γάτα είναι αγχολυτικό για σένα, έτσι το χάδι σου στην γάτα είναι θεραπευτικό.

Αν στην αρχή δεις ότι αντιδρά και δεν το θέλει, μην σταματήσεις!

Προσπάθησε κάθε μέρα να την προσεγγίσεις όλο και περισσότερο, να της μιλάς σιγά και να την χαϊδεύεις μέχρι να καταλάβεις πως δεν θέλει άλλο…

Σε συνδυασμό με την αγωγή ή με τους τρόπους που θα σου προτείνει ο κτηνίατρος σου, το χάδι θα λειτουργήσει θεραπευτικά στη μικρή σου τετράποδη φίλη.

The post Κατάθλιψη στις γάτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα