Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη- Νεκροί τρεις πρόσφυγες

14:36 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Δεν μπορεί πλέον να περιγραφεί με λόγια η δυστυχία των προσφύγων στην Ειδομένη. Οι εγκλωβισμένοι πίσω από τον συρμάτινο φράχτη απελπισμένοι πρόσφυγες υποφέρουν στον λασπότοπο και θρηνούν για τον θάνατο τριών ατόμων. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι ροές στο νησιά του Αιγαίου, ενώ μεγάλα είναι και τα προβλήματα στον Πειραιά.

Να σημειωθεί πως τρεις πρόσφυγες με καταγωγή από το Αφγανιστάν πνίγηκαν νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας

σε χείμαρρο κοντά στην κωμόπολη Γευγελή, ενώ άλλοι 23 οι οποίοι διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή.

Οι τρεις πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 που διασώθηκαν είχαν περάσει παράτυπα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, από τμήμα της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και πνίγηκαν στα νερά του ορμητικού χειμάρρου στο χωριό Μόνι, έξω από την Γευγελή.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομάδα προσφύγων έχει μεταβεί από τον καταυλισμό στην Ειδομένη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ με σκοπό να βρει τρόπο να περάσει στην χώρα.

Αν και οι πρόσφυγες γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν, τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Ανάμεσά τους και ένας 65χρονος σε αναπηρικό καροτσάκι, του οποίου η κόρη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «δεν μπορεί να ζήσει άλλο μέσα στις λάσπες και θέλει να πάει στη Γερμανία όπου ζουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά του».

Να σημειωθεί πως ανθρωπιστική κρίση τείνει να γίνει ανθρωπιστική καταστροφή. Πλέον τους 9.259 έχουν φτάσει οι εγκλωβισμένοι στα νησιά, ενώ πάνω από 12.000 βρίκσονται στην Ειδομένη και 3.381 στον Πειραιά

Την ιδία στιγμή το Συντονιστικό της Κυβέρνησης αναζητά χώρους για την φιλοξενία τους οι οποίοι βέβαια να διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές.

Σημείωση!

Πριν από μόλις δέκα ημέρες άρχισε και επίσημα η καταγραφή των προσφύγων. Τότε, το Συντονιστικό τους υπολόγιζε σε περίπου 34.000, ενώ την Κυριακή τονίσθηκε πως ο αριθμός ήταν στους 44.035 και την Δευτέρα στους 44.500. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών εντός αλλά και εκτός των οργανωμένων δομών φαίνεται να ξεπερνά τους 50.000.

Όπως έχει ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δημιουργούνται 10.000 νέες θέσεις φιλοξενίας την εβδομάδα.

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη- Νεκροί τρεις πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα