Νικητής στα social media ο Αλέξης Τσίπρας

14:11 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Τη υπεροχή του στα social media έναντι των υπολοίπων πολιτικών του αντιπάλων φαίνεται να δείχνει o Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτει πανευρωπαϊκή έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε την Καθαρά Δευτέρα στην ιταλική εφημερίδα, La Repubblica.

Η εν λόγω

έρευνα αναφέρεται σε έξι από τους ηγέτες που περισσότερο απασχολούν τα Μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης. Όπως μάλιστα προκύπτει, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, αναδεικνύεται ο πλέον δημοφιλής στο Twitter, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ξεπερνά τους πάντες στο Facebook, ο ηγέτης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι είναι σαφώς ο πιο δραστήριος και ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να προσελκύσει «οπαδούς/ακολούθους» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από αρκετές ακόμα χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την έρευνα της ιταλικής εφημερίδας, οι ηγέτες της Γαλλίας αλλά και της Βρετανίας, Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον αντίστοιχα, θεωρούνται από το κοινό πιο «τυπικοί» από τους υπόλοιπους, καθώς δεν κάνουν σχόλια ιδιαίτερα αποκαλυπτικά και πιπεράτα.

Ο Μάρκο Μασαρότο, διευθυντής της εταιρείας Doing που πραγματοποίησε την έρευνα που παρουσιάσθηκε στην ιταλική Βουλή είπε:

Η εξουσία κατακτάται και διατηρείται ολοένα και περισσότερο μέσα από τους ψηφιακούς διαύλους

Ενώ παράλληλα υπογραμμίζει: «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν μία πραγματική πολιτική πλατφόρμα πληροφοριών, ώστε να γίνει κατανοητό πού βαδίζει το εκλογικό σώμα και να καταστρωθεί μία κατάλληλη πολιτική στρατηγική».

Να σημειωθεί πως στην έρευνα, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.research.doing.com, οι υπεύθυνοι μετά από μεγάλη έρευνα κατέγραψαν και επίσης επεξεργάσθηκαν στοιχεία από τους έξι ηγέτες τα οποία είναι προσβάσιμα στα πιο σημαντικά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τι μάθαμε για τον Μ. Ρέντσι;

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 είχε 2.177.652 ακόλουθους στο twitter. Βέβαια, το tweet που έκανε τον Ρέντσι να κερδίσει περισσότερους ακολούθους είναι εκείνο της 14ης Νοεμβρίου (+6.900) σύμφωνα με το οποίο εξέφραζε την αλληλεγγύη του στην Γαλλία μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι.

Την ίσια στιγμή ο Φρανσουά Ολάντ, κατάφερε μέσα σένα μήνα να κερδίσει πάνω από 100.000 ακόλουθους.

Τι συμβαίνει με τον Αλέξη Τσίπρα;

Αν και έχει λιγότερους «οπαδούς και ακολούθους», είναι ο μόνος από τους ηγέτες που διατηρεί λογαριασμό ο οποίος απευθύνεται αποκλειστικά στις διεθνείς εξελίξεις. Πέραν από την ελληνική του σελίδα στο Facebook και Twitter, έχει επίσης και αντίστοιχες στα αγγλικά με τα οποία σχολιάζει τις εξελίξεις.

photo:Theodore Manolopoulos / SOOC

The post Νικητής στα social media ο Αλέξης Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα