Δεν βλέπεις τι υπάρχει μπροστά σου!

06:32 9/8/2014 - Πηγή: iPop

Όταν γλιστρήσεις και πέσεις κάποιος τριγύρω θα σου πει: «Καλά, δεν βλέπεις μπροστά σου;». Έχει δίκιο, γι’αυτό μην παρεξηγηθείς. Αλλά μπορείς να πεις το ίδιο και γι’αυτόν που δεν έπεσε και να ισχύει. Με λίγα λόγια κανείς δεν βλέπει μπροστά του.

Το 1998, ερευνητές από το Harvard και τo Πανεπιστήμιο του Ken State έβαλαν ως στόχο διάφορους περαστικούς, που βρίσκονταν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, για να δουν κατά πόσο παρακολουθούν το κοντινό τους περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια του πειράματος ένας ηθοποιός ρωτούσε έναν πεζό οδηγίες

για να φτάσει στο προορισμό του. Την ώρα που έδινε λοιπόν οδηγίες, δύο άντρες που κουβαλούσαν μια πόρτα περνούσαν από μπροστά και έκρυβαν το σώμα του ηθοποιού. Εκείνη τη στιγμή έφευγε και έδινε τη θέση του σε έναν άλλο ηθοποιό με τελείως διαφορετικό ύψος, βάρος και χαρακτηριστικά. Μόνο οι μισοί, από τους πεζούς, κατάλαβαν την αλλαγή που έγινε.

Ήταν το πρώτο πείραμα, που απέδειξε πως ο άνθρωπος είναι επιλεκτικός ως προς το τι θα δει και τι θα κρατήσει στη μνήμη του, ακόμα και αν είναι μια εικόνα που μόλις έχει δει.

The post Δεν βλέπεις τι υπάρχει μπροστά σου! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα