Δεν τέθηκε επισήμως θέμα εξόδου χώρας από τη Σένγκεν ξεκαθαρίζει ο Αβραμόπουλος

01:18 9/2/2016 - Πηγή: iPop

Ποτέ δεν τέθηκε επισήμως στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτημα εξόδου χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν. Αυτό τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλες χώρες πλην της Ελλάδας που δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και θα τους αποσταλούν επιστολές

συμμόρφωσης.

Γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα έχει πάρει 33 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκονται αδρανή τα χρήματα ενώ έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για έκτακτη οικονομική βοήθεια.

Η Ευρώπη όπως σημείωσε ο κ.Αβραμόπουλος, είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης όπου μερίδα κατοίκων αντιδρά στη δημιουργία hot spot, κατήγγειλε τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων λέγοντας ότι ήταν προκλητική ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ όπως είπε έκαναν άσεμνες χειρονομίες προπηλακίζοντας τους συγκεντρωμένους που είχαν αποκλείσει το στρατόπεδο στο Πυλί.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνει στο νησί του χώρος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

Όλοι έχουν κατανοήσει ότι το πρόβλημα ξεκινά από την Τουρκία είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραδεχόμενος ότι υπήρξαν κενά και αστοχίες τα οποία ωστόσο όπως συμπλήρωσε, δε θα πρέπει να χαρακτηρίζουν μία ολόκληρη προσπάθεια.

The post Δεν τέθηκε επισήμως θέμα εξόδου χώρας από τη Σένγκεν ξεκαθαρίζει ο Αβραμόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σένγκεν, Αβραμόπουλος,sengken, avramopoulos