Δεν φταίει μόνο το αλάτι! Δύο ακόμα λόγοι που η πίεσή σου είναι στα ύψη

08:29 25/10/2016 - Πηγή: iPop

Όταν κάποιος έχει υψηλή πίεση, οι γιατροί τον συμβουλεύουν να αποφεύγει το αλάτι καθώς είναι γνωστό ότι προκαλεί την αύξησή της. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αγνοούν άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην υψηλή αρτηριακή πίεση και συχνά αναρωτιούνται πως γίνεται να ανεβάζουν οι ίδιοι πίεση σε τόσο τακτά διαστήματα.

Αυτό συμβαίνει καθώς δεν φταίει μόνο το αλάτι για την υψηλή πίεση. Υπάρχουν τουλάχιστον ακόμα δύο βασικοί λόγοι που η πίεσή σου είναι στα ύψη.

Άγχος

Το άγχος είναι απ’ τους βασικότερους παράγοντες που οδηγούν πίεση. Τι κι αν τα κάνεις όλα τα άλλα σωστά,

εάν το άγχος σου είναι καθημερινό και υπερβολικό, τότε σε τέτοια επίπεδα θα κινείται και η πίεσή του.

Καλά θα κάνεις, λοιπόν, να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις, να μην αγχώνεσαι καθημερινά ειδικά όταν δεν υπάρχει λόγος κι εάν δεν μπορείς να το καταφέρεις μόνος σου, δοκίμασε άλλες μεθόδους, όπως τα φυσικά αγχολυτικά.

Τέτοια είναι το χαμομήλι, η λεβάντα, βαλεριάνα.

Καθιστική ζωή

Μπορεί να μην έχεις άγχος, να τρως σωστά, όμως, και πάλι να έχεις υψηλή πίεση. Τι φταίει; Ενδεχομένως το ότι απλά κάθεσαι όλη μέρα και δεν κινείσαι! Η καθιστική ζωή θεωρείται πλέον συνώνυμο της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να σηκωθείς απ’ τον καναπέ σου, να βρεις ένα είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει και να διατηρείσαι σε φόρμα.

Διάβασε ακόμα:

Πώς τα γαλακτοκομικά μπορούν να γίνουν ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου ενάντια στην πίεση.

The post Δεν φταίει μόνο το αλάτι! Δύο ακόμα λόγοι που η πίεσή σου είναι στα ύψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα