«Δεν έχω βιώσει ποτέ μου οργασμό»: Όλα όσα δεν γνωρίζεις (και θα έπρεπε) για τον γυναικείο οργασμό και πώς να τον πετύχεις

15:45 8/8/2022 - Πηγή: iPop

Ακόμη και σήμερα δυστυχώς οι γυναίκες σπάνια συζητούν με το σύντροφο ή τις φίλες τους θέματα που αφορούν το σεξ. Αν και ζητήματα «ταμπού», όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τον γυναικείο οργασμό, σε κάποιο βαθμό έχουν γίνει λιγότερο δύσκολα, πολλές γυναίκες αγνοούν πώς λειτουργεί το σώμα τους, ενώ όταν νιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά, διστάζουν να το επικοινωνήσουν. Ο γυναικείος οργασμός συχνά παραβλέπεται και λόγω των σεξιστικών προτύπων της κοινωνίας, σπάνια θα ακουστεί σαν θέμα προς συζήτηση.

Για αρκετό κόσμο, ο οργασμός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 10-15% των γυναικών μπορούν εύκολα να επιτύχουν οργασμό. Το άλλο 85-90% αντιμετωπίζει συνήθως παράγοντες που εμποδίζουν την ικανότητά τους να φτάσουν σε σεξουαλική κορύφωση.

«Εύκολος Οργασμός»: Tο ιντερνετικό σεμινάριο της Ειρήνης Χειρδάρη που δίνει πίσω στις γυναίκες όλους τους κλεμμένους οργασμούς τους

Γυναίκα και οργασμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Οι οργασμοί δεν αφορούν μόνο την ευχαρίστηση. Μπορούν επίσης να είναι μια σημαντική πτυχή της υγείας, καθώς πυροδοτούν την απελευθέρωση των ορμονών, οι οποίες βοηθούν το σώμα να χαλαρώσει, να μειώσει το άγχος, ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Κλειτοριδικός ή κολπικός;

Ο μύθος του κολπικού οργασμού έχει τις ρίζες του στη θεωρία του Freud, σύμφωνα με την οποία ο κλειτοριδικός οργασμός είναι «παιδικός», ενώ ο κολπικός δηλώνει σεξουαλική ωρίμανση. Σήμερα, η θεωρία αυτή έχει καταρριφθεί. Ο ρόλος της κλειτορίδας είναι ουσιαστικός, όχι μόνο στον οργασμό, αλλά και κατά τη φάση της διέγερσης και της κορύφωσης.

UnsplashΗ συναισθηματική κατάσταση

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον γυναικείο οργασμό είναι η συναισθηματική κατάσταση μιας γυναίκας. Δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να μπορέσει η γυναίκα να έρθει σε οργασμό, θα πρέπει οι συνθήκες να είναι οι κατάλληλες και πως τα συναισθήματα που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της κορύφωσης.

Τι θα ήθελες να σου είχαν πει για το σεξ όταν ήσουν μικρότερη; Οι αναγνώστριες του ipop.gr απαντούν

Το σημείο G

Όλοι μιλούν γι’ αυτό, κανείς δεν έχει καταφέρει ωστόσο με βεβαιότητα να περιγράψει πού ακριβώς βρίσκεται. Οι αντικρουόμενες απόψεις που υπάρχουν σχετικά με την ύπαρξη και την λειτουργικότητα του σημείου G έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι κάποιες γυναίκες όντως μπορούν να ερεθιστούν και να έρθουν σε οργασμό με την διέγερση του σημείου G, ενώ άλλες το βρίσκουν εξαιρετικά ενοχλητικό.

Αν μια γυναίκα δεν μπορεί να βρει το σημείο G της, δεν σημαίνει ότι είναι ελλιπής με κάποιον τρόπο. Η σεξουαλική διέγερση, η ερωτική επιθυμία και η απόλαυση είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και αν δεν μπορείς να βρεις το σημείο G σου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκπληρωθούν οι σεξουαλικές σου ανάγκες.

Δεν έχεις βιώσει ποτέ σου οργασμό; Αυτές είναι ορισμένες τεχνικές που πρέπει να δοκιμάσειςΑπαλλάξου από την πίεση

Πολλές γυναίκες που προσπαθούν να φτάσουν σε οργασμό, συχνά αντιμετωπίζουν συναισθήματα ντροπής, απογοήτευσης και άγχους, γεγονός που από μόνο του είναι ένα τεράστιο εμπόδιο. Καλό είναι να απαλλαχτούμε από τις προσδοκίες που έχουμε από τον εαυτό μας. Εστίασε στο να απολαμβάνεις τη στιγμή και να νιώθεις τη μεγαλύτερη δυνατή ευχαρίστηση. Αν διασκεδάζεις και αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, είναι το μόνο που έχει σημασία στην τελική.

FreepikΔώσε βάση στη διατροφή σου

Το ήξερες ότι η σωματική σου υγεία μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο καθώς και τις ορμόνες σου, στις οποίες βασίζεται η κορύφωση; Η χαμηλή λίμπιντο έχει συνδεθεί συχνά με ορμονικές ανισορροπίες. Κάποιες τροφές λοιπόν, όπως είναι τα θαλασσινά, η σοκολάτα, το τζίντζερ και το μέλι, περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά και βιταμίνες, οι οποίες ενισχύουν αποτελεσματικά τη σεξουαλική λειτουργία και μεγαλώνουν την ερωτική επιθυμία.

Ο οργασμός θέλει…εξάσκηση

Ανακαλύπτοντας το σώμα σου καταφέρνεις να αντιληφθείς τι σου αρέσει και τι όχι. Εκτός από τα φυσικά οφέλη που προέρχονται από την αυτο-ικανοποίηση, η τόνωση της αυτοεκτίμησης σε συνδυασμό με τη χαλάρωση μπορεί να είναι εξαιρετική για τη σεξουαλική σου ζωή.

«Δώσε στον εαυτό σου ένα χεράκι»: Η καμπάνια που σε καλεί να απομυθοποιήσεις τον αυνανισμό

Μην απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρεις με την πρώτη. Πολλές γυναίκες έχουν στο μυαλό τους πως η σημαντικότητα του οργασμού είναι τέτοια, που αγχώνονται στην αναζήτηση του, έχοντας τεράστιες προσδοκίες για την ηδονή που θα πρέπει να τους προσφέρει. Με τον τρόπο αυτό παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς ποτέ να καταφέρνουν να φτάσουν στον «ιδανικό» οργασμό. Έτσι, αυξάνουν κάθε φορά την απογοήτευση τους και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την ουσιαστική συμμετοχή τους στη σεξουαλική πράξη και απόλαυση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Δεν έχω βιώσει ποτέ μου οργασμό»: Όλα όσα δεν γνωρίζεις (και θα έπρεπε) για τον γυναικείο οργασμό και πώς να τον πετύχεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα