Δείξε μου τον σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι!

15:23 28/8/2017 - Πηγή: iPop
Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως το να μεγαλώνεις ένα σκυλάκι είναι σαν να μεγαλώνεις ένα μωρό. Η δική σου συμπεριφορά είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει ή τουλάχιστον να ενισχύσει τις χειρότερες συμπεριφορές και αντιδράσεις του σκύλου σου.

Η συμπεριφορά του σκύλου σου είναι σίγουρα μια αντανάκλαση της ζωής σου, της δικής σου στάσης και εκπαίδευσης. Τα σκυλιά επαναλαμβάνουν συμπεριφορές που ενισχύονται, οπότε η κατανόηση του γιατί το σκυλί σου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να σε βοηθήσει να χειριστείς καλύτερα την εκπαίδευσή του και να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. Το

πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις γιατί συνεχίζει να έχει αυτήν την ενοχλητική συνήθεια.

Μερικά προβλήματα συμπεριφοράς και τι λένε για σένα τον ίδιοΑρνείται να υπακούσει σε επανειλημμένες εντολές

Αν χρειάζεται περισσότερες από μια λέξεις για να καθίσει το σκυλί σου και αυτό τυλίγεται και σε κοιτάζει επίμονα καθώς του λες «Κάτω, κάτω», αυτό δείχνει ότι είναι ανυπόμονος. Δώσε στο σκυλί σου την ευκαιρία να απαντήσει στην πρώτη σου εντολή χωρίς να το επαναλάβεις πολλές φορές!

Τραβάει το λουρί

Το να περπατάς μαζί με τον σκύλο σου ήρεμα, κρατώντας τον απ’ το λουρί, διδάσκεται μόνο με συνεχή εκπαίδευση. Οπότε κάποιος που αρνείται να περάσει χρόνο εκπαιδεύοντας το σκυλί του και απλά το αφήνει να γυρνάει πέρα-δώθε ελεύθερο, το σκυλί μαθαίνει πως μπορεί να σύρει τον ιδιοκτήτη του οπουδήποτε θέλει.

Παρακαλάει

Οι άνθρωποι που «παραδίδουν τα όπλα» σ’ ένα κουταβίσιο βλέμμα και τους ταΐζουν με οτιδήποτε αυτά ζητήσουν, μόνο καλό δεν τους κάνουν. Δεν μπορείς απλά να παραδίνεσαι όταν ο σκύλος σου σε ικετεύει για λίγο φαγητό, πολλά τρόφιμα μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα υγείας και άλλα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Υπερβολικά ανεξέλεγκτη ενέργεια

Ορισμένα σκυλιά και φυλές έχουν από τη φύση τους περισσότερη ενέργεια από άλλα. Αλλά αν κάθε σκύλος που είχες είχε την ίδια υπερβολική ενέργεια σημαίνει μάλλον πως και η δική σου ζωή είναι»τρελή» και αυτό ενισχύει και την ενέργεια του σκύλου σου.

Υπερβολικό γάβγισμα

Ενώ μερικές φυλές σκύλων είναι πιο επιρρεπείς στο γάβγισμα από άλλες, ένα σκυλί που γαβγίζει υπερβολικά συνήθως το κάνει επειδή κάτι κερδίζει από αυτό. Η προσοχή που του δίνεις, ακόμα και όταν του φωνάζεις, επιβραβεύει αυτή τη συμπεριφορά και αν προσπαθείς να του αποσπάσεις την προσοχή και να του δίνεις παιχνίδια, του διδάσκεις ακριβώς ότι το γάβγισμα τους δίνει τα πράγματα που θέλουν.

Επιθετικότητα του σκύλου

Αν το σκυλί σου μπλέκει συνεχώς σε καυγάδες μάλλον δεν είσαι αρκετά επιτακτικός. Όταν αφήνεις το σκυλί σου να γαβγίζει σ’ ένα άλλο, αυτό θεωρεί πως αυτή η συμπεριφορά είναι αποδεκτή και από εκεί και πέρα ενδέχεται να κλιμακωθεί. Είναι σημαντικό να δείξεις στο σκυλί σου ότι υπάρχουν συνέπειες από αυτό, διαφορετικά θα νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

The post Δείξε μου τον σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα