Δείτε: Πως θα βάψετε τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο!(vid)

17:29 2/4/2017 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές στο παρελθόν έχεις αναρωητθεί τι είναι όλα αυτά τα χημικά χρώματα με τα οποία βάφουμε τα αυγά για το Πάσχα και κατά πόσο επιβλαβείς συνέπειες έχουν στον οργανισμό μας εφόσον αυτές μένουν επάνω στο αυγό που τρώμε μετά το παραδοσιακό τσούγκρισμα; Σίγουρα θα είναι πολλές. Μην αγχώνεσαι όμως καθόλου, γιατί πλέον υπάρχει ένας πολύ απλός και οικονομικός τρόπος να βάψεις τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο.

Τα υλικά είναι πάρα πολύ απλά

και μπορούμε να τα ψωνίσουμε παντού με μερικά ευρώ από τα super markets της γειτονιάς μας.

Τι θα χρειαστούμε:Μερικά φύλλα από μοβ λάχανοΜια χούφτα κουρκουμά σε σκόνηΔύο παντζάριαΦλούδες κρεμμυδιούΠως βάφουμε τα αυγά:

Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις έχει πάρει θερμοκρασία βρασμού το νερό, βάζουμε μέσα το υλικό. Για κάθε υλικό θα χρειαστεί να γίνει ξεχωριστά η διαδικασία.Τα αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι το νερό να έχει πάρει το χρώμα των υλικών και ελέγχουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από τα τέσσερα παραπάνω υλικά, θα πρέπει να βγάλουμε χρώμα μπλέ-μοβ από το λάχανο, κίτρινο από τον κουρκουμά, πορτοκαλί από το κρεμμύδι και κόκκινο από τα παντζάρια.

Μόλις είναι έτοιμο χρωματισμένο το νερό, το σουρώνουμε και το χύνουμε σε ένα ποτήρι, κοντό κατά προτίμηση. Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά ξύδι στο χρωματισμένο νερό και αφού ανακατώνουμε καλά ρίχνουμε και το βρασμένο αυγό μέσα στο μείγμα. Αφήνουμε το αυγό για δύο ώρες και έτοιμο! Με αυτό τον πολύ απλό τρόπο έχουμε ροζ, πορτοκαλί, κίτρινα και μπλε αυγά για τις γιορτές του Πάσχα.

Για να μην πολυλογούμε όμως, δείτε και μόνοι σας πως μπορείτε να βάψετε φυσικά τα πασχαλινά σας αυγά:

The post Δείτε: Πως θα βάψετε τα πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο!(vid) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα