Μοσκοβισί: Η β’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το Νοέμβριο

16:32 4/10/2016 - Πηγή: iPop

Στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος και το μνημόνιο η οποία πραγματοποιείται στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μοσκοβισί υποστήριξε πως η β’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το Νοέμβριο αλλά και ότι η υποδόση των 2.8 δις θα πρέπει να δοθεί έως και το Eurogroup στις 10 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο βρίσκονται τα μέτρα

για το χρέος και η κατάσταση στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Στη συζήτηση θα παρεβρίσκεται και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Η συζήτηση με θέμα:«Η μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ο αντίκτυπός τους, καθώς και προοπτικές για μελλοντικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος» ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.00 και διεξάγεται ενόψει του κρίσιμου Eurogorοup της 10ης Οκτωβρίου και την προοπτική έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Μοσκοβισί: Η β’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το Νοέμβριο

Ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο υπογράμμισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και εξήγησε πως σύμφωνα με τα δεδομένα η Ελλάδα θα πάρει την υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Σημειώνοντας ότι η οικονομία της Ελλάδας κατέγραψε ελαφρά υψηλότερη ανάπτυξη το β’ τρίμηνο και ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένουμε σημαντική επιτάχυνση για το 2017 ο κ. Μοσκοβισί εξήγησε ότι οι εξελίξεις θα είναι μόνο θετικές -κατά την προσωπική του άποψη- και πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ για φέτος είναι εφικτός.

Κατά την ομιλία του ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που κλήθηκε να «κάνει τόσες μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα, αλλά και κανένα δεν χρειάστηκε» αναφερόμενος στα όσα συμφωνήθηκαν, εξοικονόμηση 3% μέσω ασφαλιστικού, φορολογικών και μεταρρυθμίσεις όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Εσόδων και η νομοθεσία για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Είναι σημαντικό να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ως το Eurogroup», τόνισε αναφερόμενος στην εκταμίευση της υποδόσης των 2.8 δις ευρώ και εξήγησε ότι η β’ αξιολόγηση θα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς από ότι η α’ και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο!

Θα είμαστε απαιτητικοί με τις ελληνικές αρχές και τα υπουργεία που θα πρέπει να εφαρμόσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν. Εχουμε την αίσθηση ότι κάποια υπουργεία προχωρούν μπροστά και κάποια άλλα όχι τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε

Δ. Παπαδημούλης: Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας

«Μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας και τεράστιας ύφεσης, η Ελλάδα χρειάζεται επιτέλους ανάπτυξη και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Είναι καιρός να εγκαταλειφθούν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας και να ενισχυθούν μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στη συζήτηση.

«Η δογματική εμμονή του κ. Σόιμπλε για περισσότερη μονομερή λιτότητα και για παραπομπή της ελάφρυνσης του χρέους στις καλένδες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την εξειδίκευση όσων αποφάσισε το Eurogroup τον Μάιο του 2016 μέχρι το τέλος του έτους», κατέληξε ο ίδιος.

The post Μοσκοβισί: Η β’ αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το Νοέμβριο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα