Μία μέρα με τον Δημήτρη Κυρσανίδη στη Σαντορίνη στο Red Bull Art of Motion

16:18 4/10/2016 - Πηγή: iPop

Έχοντας ήδη κερδίσει δύο συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του Red Bull Art of Motion, ο Δημήτρης Κυρσανίδης, ή απλά ο DK, έφτασε στη Σαντορίνη γεμάτος ενέργεια, όρεξη για να δημιουργήσει νέες εμπειρίες και γιατί όχι και για μία τρίτη σερί νίκη. Δυστυχώς, για ένα μόνο πόντο δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να στερήσει το ειλικρινές χαμόγελο από το πρόσωπο του! Το ipop.gr πέρασε μαζί του μία

μέρα στη Σαντορίνη και γέμισε ενέργεια αλλά και ελπίδα!

Αυτό που σου κάνει εντύπωση μόλις ξεκινήσεις να μιλάς με τον Δημήτρη είναι ότι ενώ είναι μόλις 21 ετών είναι σε θέση να σου εξηγήσει τα πάντα χαμογελώντας, χωρίς να χάνεται στις σκέψεις του, για την πορεία του, τις εμπειρίες του, τους ανθρώπους που έχει συναντήσει στα 9 χρόνια που ασχολείται με το free running αλλά και τις δυσκολίες. Σε κοιτάζει επίμονα στα μάτια και προσπαθεί να σου απαντήσει με λεπτομέρειες μέχρι να βεβαιωθεί ο ίδιος ότι έχεις καταλάβει ακριβώς αυτό που θέλει να σου πει!

«Όλα ξεκίνησαν για πλάκα» σχολιάζει ο Δημήτρης Κυρσανίδης και αρχίζει να ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του με εκείνον 9 ετών να τρέχει και να πηδάει στα πάρκα της Ηλιούπολης Θεσσαλόνικης –όπου μεγάλωσε και μένει ακόμα και σήμερα- και να καταλήγει στο: «έχω πολύ άγχος για τον 6ο αγώνα Art of Motion της Red Bull. Όχι τόσο για το πρόγραμμα μου, όσο για όλους όσους περιμένουν να ανέβω ξανά στο βάθρο των νικητών!».

«Από παιδί μου φαινόταν αδιανόητο να υπάρξει μέρα χωρίς να αθληθώ ή χωρίς να κάνω κάποια δραστηριότητα» εξηγεί ο DK και το αποδεικνύει ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε καθώς δεν μπορεί να σταματήσει να κινείται και να σε κάνει να πιστέψεις ότι από στιγμή σε στιγμή θα εξαφανιστεί από μπροστά σου με ένα backflip και θα βρεθεί στην κοντινότερη ταράτσα κάνοντας ένα «απλό» cartwheel sideflip.

Και αν και εσένα η πρώτη σκέψη όταν βλέπεις τα επικίνδυνα tricks του DK είναι «η μανούλα σου δεν τρέμει για την σωματική σου ακεραιότητα;» να σου πούμε ότι οι γονείς του το μόνο που ζήτησαν εξ αρχής, όπως λέει ο ίδιος, είναι «να προσέχεις πολύ, δώσε το τηλέφωνο μας στους φίλους σου να μπορούν να καλέσουν σε οποιαδήποτε περίπτωση» και μέχρι σήμερα… «δόξα τω Θεώ… αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ!»

Σε μία χώρα, όμως, που ακόμα και για τα Ολυμπιακά αθλήματα δεν υπάρχουν οι υποδομές, πόσο εύκολο είναι για έναν αθλητή του free running και του parkour να προπονηθεί; Όπως μας εξήγησε ο DK δυστυχώς οι υποδομές είναι σχεδόν μηδενικές! Ο ίδιος ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο ΔΑΚ Σταυρούπολης, όπου ένας προπονητής ενόργανης τον άφηνε κατ’ εξαίρεση να προπονείται εκεί. «Στη συνέχεια, κινητοποιήθηκε αμέσως το χωριό μου, ο Σοχός: Είναι το μόνο μέρος που έχει φτιάξει πάρκο parkour. Με το που το ζητήσαμε, τα παιδιά το έφτιαξαν σε μια βδομάδα» τονίζει εξηγώντας ότι ακόμα και σήμερα η στήριξη από το χωριό του είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι περίμενε! .

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που είχα ανάγκη από ένα parkour πάρκο, που έψαχνα και μιλούσα με δήμους και δήμους και ο μόνος που βοήθησε ήταν ο…ΣΟΧΟΣ! Το χωριό μου, με το που ζήτησα μία βοήθεια, όχι σε λίγο καιρό αλλά την επόμενη μέρα είχαν ξεκινήσει ετοιμασίες και μέσα στην εβδομάδα το είχαμε τελειώσει. Respect στον ΣΟΧΟ

«Έπειτα, ακολούθησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πάρκο parkour, το οποίο όμως πριν λίγο διάστημα κοντέψαμε να το χάσουμε καθώς πήγαν να το γκρεμίσουν!». Όπως εξηγεί ο ίδιος αυτό που ζηλεύει περισσότερο στους υπόλοιπους αθλητές που αγωνίστηκαν στην Σαντορίνη είναι η οργάνωση και τα γυμναστήρια που έχουν στις χώρες τους. «Βεβαίως αυτή είναι και η δύναμη των Ελλήνων αθλητών, γιατί όταν εμείς βλέπουμε ένα τοιχάκι ψάχνουμε όλες τις προοπτικές του, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές, οι οποίοι έχουν τεράστια και πολύ οργανωμένα γυμναστήρια, το απαξιώνουν και δεν βάζουν φαντασία!» υπογραμμίζει ο Δημήτρης,

Αυτή είναι η ιστορία μου: όλα γίνονται με θέληση, επιμονή και πίστη. Αν έχεις στόχους, μπορείς να τα καταφέρεις όλα. Δεν πρέπει ν’ απογοητεύεσαι

Στόχος του για το μέλλον, όπως λέει και ο ίδιος είναι να βοηθήσει τους νέους αθλητές να μην ταλαιπωρηθούν όσο και εκείνος, γι’ αυτό σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δικό του εξειδικευμένο γυμναστήριο το οποίο θ’ ασχολείται με parkour, freerunning, tricking, break, street workout και να φέρει όλες τις κοινότητες σ’ ένα μέρος.

Στόχος μου είναι απ’ το «δε μας κοιτάει κανένας» να φτάσουμε στο «μας βλέπουν όλοι», χωρίς να λένε απλά «αχ, αυτό είναι επικίνδυνο». Και η οδήγηση είναι επικίνδυνη και κάθε μέρα γίνονται ατυχήματα. Δε σταματάς, όμως, να οδηγείς. Λες «θα προσέχω περισσότερο»

Ο Δημήτρης διαγωνίστηκε στο Art of Motion της Red Bull. Μετά τα αποτελέσματα μίλησε στο ιpop.gr και απέδειξε ότι όσα έλεγε πριν τον αγώνα δεν ήταν λόγια βασισμένα στην ελπίδα της νίκης αλλά μεγάλες αλήθειες.

«Για να φτάσω εδώ που έφτασα, χωρίς γυμναστήρια, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς τίποτα, απολύτως μόνο ο Θεός γνωρίζει το πώς έγινε. Κι αν θελήσει να ξαναγίνει και 3η φορά καλώς, αν όχι, εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω, όπως πάντα, με αγάπη» είπε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το εντυπωσιακό του πρόγραμμα στην ανανεωμένη πίστα του Art Of Motion της Red Bull. Τι είπε, όμως, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;

Δεν το πήραμε…Δεν το πήραμε, δεν περάσαμε στον επόμενο γύρο και αυτό ήταν «μεγαλύτερο» από το ότι δεν το πήραμε.Τι θεωρείς ότι έφταιξε;Στον πρώτο γύρο δεν έπαιξα τόσο με την δυσκολία, ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με το flow και το creativity. Ήδη ήταν πολύ έντονο το impact, δηλαδή ο πόνος για τα πόδια, ώστε να κάνω το πρόγραμμα που είχα ετοιμάσει για τον δεύτερο γύρο στον πρώτο. Στον δεύτερο γύρο είχα πολλά δύσκολα κόλπα τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν το «μπαμ» για μένα, δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερα να φτάσω μέχρι εκεί. Δεν πειράζει! Έφτασα ως εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος!Ποια η άποψη σου για τα 3 παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο;Για να είμαι ειλικρινής για τον δεύτερο και τον τρίτο το περίμενα καθώς ήταν εξ αρχής πολύ καλοί, η μεγάλη έκπληξη για μένα ήταν ο Bart van der Linden, ο οποίος βγήκε πρώτος. Θεωρώ ότι ούτε ο κόσμος το περίμενε να ανέβει στο ψηλότερο βάθρο αλλά ήταν πολύ καλός! Προσωπικά περίμενα τον Nathan Weston να στεφθεί νικητής αλλά όπως είδαμε τα πήγε πολύ καλά αλλά όχι όσο έπρεπε, δεν είχε πολύ καλό δεύτερο γύρο από ότι είδα και μόνος μου.Σαν απολογισμό του φετινού art of motion τι θα σχολίαζες;Το χάρηκα, το χάρηκαν και τα παιδιά, υπήρχαν κάποιοι που ήταν πάρα πολύ ικανοποιημένοι, υπήρχαν και κάποιοι που δεν ικανοποιήθηκαν από το αποτέλεσμα τους αρκετά. Εγώ μένω με το χαμόγελο, το χάρηκα πολύ.Όταν είδες ότι δεν πέρασες στον επόμενο γύρο για έναν μόνο πόντο πως αντέδρασες;Άρχισα να γελάω, αυτό που μ’ άρεσε κυρίως ήταν ότι όλη η Ελλάδα, παρ’όλα αυτά, ήταν εδώ και φώναζε για μένα και αυτό μου άρεσε περισσότερο από όλα.Ραντεβού του χρόνου;Ραντεβού του χρόνου οπωσδήποτε, για να διαγωνιστώ και να εκπροσωπησω την Ελλάδα!

Δες το replay του Red Bull Art of Motion 2016 στο Red Bull TV

The post Μία μέρα με τον Δημήτρη Κυρσανίδη στη Σαντορίνη στο Red Bull Art of Motion appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα