Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για την β’ αξιολόγηση με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup 5ης Δεκεμβρίου

09:16 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Δευτέρα, γίνεται η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση. Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, ενώ οι επικεφαλής των Θεσμών θα αρχίσουν τις επαφές τους με τους Έλληνες διαπραγματευτές την Τετάρτη.

Στόχος είναι το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση και καθορισμός των πρώτων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Οι πρώτες συναντήσεις για τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων θα γίνουν σήμερα

και αύριο με τα τεχνικά κλιμάκια να έχουν σειρά επαφών με τους Υπουργούς.

Η Έφη Αχτσιόγλου, νέα Υπουργός Εργασίας, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην δεύτερη αξιολόγηση τόνισε πως «κεντρικός στόχος είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις υπογράμμισε πως «τα όρια που θέτει η ελληνική νομοθεσία είναι πλήρως συμβατά με το ενωσιακό δίκαιο».

Η Κυβέρνηση δέχεται σφοδρές πιέσεις απ’ τους δανειστές και για μια σειρά άλλων μέτρων.

Συγκεκριμένα, οι Θεσμοί φέρεται να ζητούν να μειωθεί περαιτέρω το αφορολόγητο όριο- στα 5.000 ευρώ, να γίνει νέα περικοπή των συντάξεων μέσω της κατάργησης της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», να εξοικονομηθούν κονδύλια απ’ τα ειδικά μισθολόγια, να περιοριστούν τα κοινωνικά επιδόματα αλλά και να γίνουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.

Η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως έχει θέσει τις «κόκκινες γραμμές», ενώ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για την β’ αξιολόγηση με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup 5ης Δεκεμβρίου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα