Αποκαλύψεις Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό- Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

08:06 14/11/2016 - Πηγή: iPop

Με τον πρώτο γύρο διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το Κυπριακό να έχει ολοκληρωθεί, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα συμφωνήθηκαν. Μέσα στην εβδομάδα μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Αναστασιάδης στην Ελλάδα για να ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα

με τον κ. Ακιντζί, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι Υπουργοί θα είναι επτά Ελληνοκύπριοι και τέσσερις Τουρκοκύπριοι. Συνολικά, μαζί με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο να είναι οκτώ προς πέντε.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος δεν θα έχουν ψήφο, ωστόσο, θα είναι απαραίτητη η ψήφος ενός Τουρκοκύπριου προκειμένου να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση.

Όσον αφορά τα θέματα ασφαλείας, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης τόνισε ότι θα αποφασίζονται από κοινού απ’ τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Οι αποφάσεις της Βουλής θα υπογράφονται από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο.

Όσον αφορά την εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Ακιντζί είπε πως θα υπάρξει.

Ο Αναστασιάσης εκτάκτως στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα μεταβεί μέσα στις επόμενες ημέρες ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να ενημερώσει τον Α. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά για τις τελευταίες εξελίξεις.

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί επίσης με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε πως στην Ελβετία σημειώθηκε «πρόοδος, αλλά όχι κατάληξη σε συμφωνία επί των κριτηρίων του εδαφικού, γι αυτό και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στην Ελβετία».

Photo: EPA/FABRICE COFFRINI / POOL

The post Αποκαλύψεις Ακιντζί για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό- Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα