Δεύτερο δημοψήφισμα ετοιμάζει η Σκωτία με στόχο την ανεξαρτησία της

17:15 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Την πρόθεση της να πραγματοποιηθεί νέο δημοψήφισμα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Σκωτία να επανεξετάσει το θέμα της ανεξαρτησίας της, διατύπωσε η πρωθυπουργός, Nicola Sturgeon.

Κατά τη διάρκειας της ομιλίας της στο συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη, η Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η φωνή της χώρας θα ακουστεί δυνατά κατά τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.».

Ενώ ανέφερε:

Είμαι

αποφασισμένη να δοθεί η δυνατότητα στην Σκωτία να επανεξετάσει το θέμα της ανεξαρτησίας της – και αυτό πρέπει να γίνει πριν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ – αν αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των συμφερόντων της χώρας μας

«Αν νομίζετε για ένα δευτερόλεπτο ότι δεν σοβαρολογώ για το ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Σκωτίας, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε», δήλωσε η Πρωθυπουργός απευθυνόμενη στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Και κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε: «Αν δεν μπορεί ή αν δεν μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, η Σκωτία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εκ νέου, αν θέλει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο».

The post Δεύτερο δημοψήφισμα ετοιμάζει η Σκωτία με στόχο την ανεξαρτησία της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα