Δεδομένη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα λέει ο Παππάς

08:59 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Δεδομένη χαρακτήρισε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Νίκος Παππάς από την Ουάσινγκτον, σε μια δήλωση που κινείται σε διαφορετικό κλίμα από τη στάση που διατηρούσε μέχρι πρότινος η Κυβέρνηση όσον αφορά το Ταμείο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας που βρίσκεται στις ΗΠΑ και έχει μπαράζ συναντήσεων με επενδυτές και αξιωματούχους, είπε: «Η συμμετοχή

του ΔΝΤ είναι δεδομένη γιατί είναι μέρος της συμφωνίας. Δεν βάλαμε εμείς θέμα για την συμμετοχή του».

Για τη νέα συμφωνία ανάμεσα στους Θεσμούς και την Κυβέρνηση, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως «για πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα πού φαίνεται αποδοτικό».

Συνάντηση και με τον Τζακ Λιου είχε ο Νίκος Παππάς στα πλαίσια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, στον οποίο τόνισε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αποδεδειγμένα τηρεί τα συμφωνηθέντα και επιτυγχάνει τους στόχους της, συνιστώντας έναν αξιόπιστο οικονομικό εταίρο διεθνώς».

Ακόμα τόνισε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών τα εξής:

Το 2015 έκλεισε με σχεδόν μηδενική ύφεση (0,2%), ενώ οι εκτιμήσεις του καλοκαιριού μιλούσαν για ύφεση 7 μονάδων και το ΔΝΤ, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δημοσιοποιήσει εκτιμήσεις για ύφεση 2,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010 ως το 2014, με τα δύο προηγούμενα μνημόνια, το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%.Τα φορολογικά έσοδα του 2015 ήταν πάνω από το στόχο του προγράμματος.Η ανεργία μειώθηκε 2 μονάδες σε ένα χρόνο.Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα αυξήθηκε το 2015 κατά 5,7% σε επιφάνεια και κατά 32,3% σε όγκο.Το 2015 καταγράφηκε ρεκόρ αφίξεων στον τουρισμό.Το 2015 επιτεύχθηκε ρεκόρ απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ, φτάνοντας το 97,1% και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σχετική λίστα των ευρωπαϊκών χωρών.Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Δεδομένη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα λέει ο Παππάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα