EWG: Αποστάσεις διατηρεί το ΔΝΤ- Οι έμμεσοι φόροι που εξετάζονται

07:41 13/5/2016 - Πηγή: iPop

Μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ παρουσίασε η ελληνική Κυβέρνηση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, με το ΔΝΤ να διατηρεί αποστάσεις διότι επιθυμεί να έχει τον τελευταίο τον λόγο στα νέα μέτρα και στην ελάφρυνση του χρέους.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να ψηφιστούν τα νέα

μέτρα και το EWG να εργαστεί πάνω στα κείμενα συμφωνίας για το Eurogroup.

Η Κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Χουλιαράκη, δεσμεύτηκε να καταθέσει άμεσα το πακέτο με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δις, μαζί με τις διατάξεις τα κόκκινα δάνεια που θα πωληθούν αλλά και τον αυτόματο «κόφτη».

Τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις ευρώ παραμένουν «αγκάθι» καθώς οι Θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ ζητούν συγκεκριμένα μέτρα. Διαφωνία αποτελεί επίσης το κατά πόσον ο μηχανισμός θα ενεργοποιείται μετά την έκθεση της Eurostat ή την αξιολόγηση.

Πρόταση και επιθυμία των δανειστών είναι ανά τρίμηνα να λαμβάνεται η απόφαση εάν χρειάζονται τα έκτακτα μέτρα, τα οποία θα εφαρμόζονται αυτόματα.

Ανοιχτό παραμένει επίσης όμως και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, με τους Ευρωπαίους να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για την ελάφρυνσή του και ν’ αναζητούν φόρμουλα για τη συμμετοχή του Ταμείου.

Οι περισσότερες αυξήσεις έμμεσων φόρων- πλην στα ξενοδοχεία και στα τσιγάρα- ενδεχομένως να εφαρμοστούν ακόμα και από φέτος.

Ποιες αυξήσεις φόρων περιλαμβάνονται στα κείμενα που επεξεργάζεται το EWG;Αύξηση ΦΠΑ από 23 σε 24%Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ειδικά στη βενζίνηΑύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπύραΦόρος κατανάλωσης στον καφέ και το ηλεκτρονικό τσιγάροΝέο σύστημα φορολόγησης αυτοκινήτων με βάση την αξίαΦόρος πληρότητας σε ξενοδοχεία άνω των 2 αστέρωνΦόρος στα τυχερά παιχνίδιαΊσως εισφορά στους συνδρομητές Ίντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασηςΑλλαγές στα φορολογικά κλιμάκια και αυξήσεις στους συντελεστές για να αντισταθμιστούν οι απώλειες εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ

The post EWG: Αποστάσεις διατηρεί το ΔΝΤ- Οι έμμεσοι φόροι που εξετάζονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα