Χωρίς νέα αιτήματα η Τουρκία στη Σύνοδο

14:04 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να έχει στα σχέδια της να υποβάλει νέα αιτήματα αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής η Τουρκία, τονίζει αξιωματούχος από την Άγκυρα ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί και προσθέτει: «Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, να εμποδίζουν την πρόοδο».

Όπως ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, η χώρα του «δεν σκοπεύει να υποβάλει νέα αιτήματα» στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό και υπογραμμίζει πως είναι «αρκετά δύσκολη» χωρίς, όμως, να την χαρακτηρίζει ακατόρθωτη η «οριστικοποίηση της συμφωνίας».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Reuters «αν υπάρξουν νέες προτάσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά Τουρκία θα τις συζητήσει» και ο αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο δήλωσε παράλληλα «δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, να εμποδίζουν την πρόοδο».

Στη συνέχεια ο αξιωματούχος πρόσθεσε:

Θα είναι δύσκολο να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά όχι αδύνατο. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες στην πλευρά της ΕΕ

Κλείνοντας τις δηλώσεις του επίσης δήλωσε πως «κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν επέλυσε πλήρως τα θέματα που άπτονται της συμφωνίας».

The post Χωρίς νέα αιτήματα η Τουρκία στη Σύνοδο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα